whatsapp

Ev hanımları kışlık salçalarını hazırlıyorlar

KÜLTÜR - SANAT 02.09.2020 - 14:38, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ev hanımları kışlık salçalarını hazırlıyorlar

Görüntülü haber..
Seydişehirli ev hanımları kışlık yiyecekleri domates salçalarını evlerinde yapmayı tercih ediyor. Seydişehirli hanımlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli domatesin çıkmasıyla birlikte salça yapma geleneğini sürdürüyor. Bahçelerinden veya tarladan toplanan domatesleri odun ateşinde kaynatarak salça haline getiriyorlar. Mutfak ihtiyaçlarını komşu dayanışması içesinde yapan hanımlar işin zahmetli ve yorucu olduğunu belirtirken hazır salçayı tercih etmediklerini söylediler. 85 yaşındaki Havva Kalafat, "Tarlada yetişen yerli domatesleri gözümüz görerek alıyoruz plastik kaplarda bir müddet beklettikten sonra ocak ateşinde kırmızıbiber de katarak kaynatıyoruz. Böylelikle hem temiz hem de maliyeti az oluyor. Marketlerden almak yerine kendi yiyeceğimizi kendimiz hazırlıyoruz. Bu şekilde daha sağlıklı" diye konuştu.
Görüntülü haber..

Seydişehirli ev hanımları kışlık yiyecekleri domates salçalarını evlerinde yapmayı tercih ediyor.
Seydişehirli hanımlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli domatesin çıkmasıyla birlikte salça yapma geleneğini sürdürüyor.

Bahçelerinden veya tarladan toplanan domatesleri odun ateşinde kaynatarak salça haline getiriyorlar. Mutfak ihtiyaçlarını komşu dayanışması içesinde yapan hanımlar işin zahmetli ve yorucu olduğunu belirtirken hazır salçayı tercih etmediklerini söylediler.

85 yaşındaki Havva Kalafat, "Tarlada yetişen yerli domatesleri gözümüz görerek alıyoruz plastik kaplarda bir müddet beklettikten sonra ocak ateşinde kırmızıbiber de katarak kaynatıyoruz. Böylelikle hem temiz hem de maliyeti az oluyor. Marketlerden almak yerine kendi yiyeceğimizi kendimiz hazırlıyoruz. Bu şekilde daha sağlıklı" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.