whatsapp

Fetö darbesine tepkiler

GÜNDEM 03.08.2016 - 16:19, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Fetö darbesine tepkiler

FETÖ yanlısı askerlerce 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin halk tarafından püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “meydanlara sahip çıkın” uyarısı ile birlikte her akşam Belediye Meydanı’nı dolduran Seydişehirliler, milli iradeye sahip çıkıyor.
Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer ve Müftü Osman Ormağ, demokrasi nöbetlerine katılarak, vatandaşlarla birlikte oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan “tamam” diyene kadar meydanların asla terk edilmeyeceğini söyleyen Yalıhüyük İlçe Müftüsü Osman Omağ,  15 Temmuz gecesi başlayan girişimin hak ile batılın mücadelesi olduğunu söyledi, kıyamete kadar devam edeceğini kaydetti. Bir tarafta hakkı savunanların, diğer tarafta ise batılı savunanların olduğunu kaydeden Yalıhüyük İlçe Müftüsü Osman Ormağ  “Önemli olan neresidir. Hak tarafındamı, batıl tarafındamıyız. 15 Temmuz’dan bu güne hem siyasiler, hem ekonomistler, hem diyanet camiası, ilahiyatçılar bu olayın nedenini, sonuçlarını kendi aralarında istişare ediyorlar. Neden kaynaklandı, bunun alt yapısı nedir bizim bunu incelememiz gerekiyor. İlahiyatçılar olarak biz bu tarafına bakıyoruz. Bu gün eğer biz rabbimizin dinine sahip çıkarsak, efendimizin bize bıraktığı miras olarak bıraktığı dinimize sahip çıkarsak dünyanın hiçbir egemen gücü karşımızda duramayacaktır. Ellerinde hangi teknolojik aletleri, imkanlar olursa olsun, bizim kalbimizde ki gönlümüzdeki iman olduğu müddetçe hiç birisi karşımızda duramayacaktır. Çünkü bizim yardımcımız Allah’tır ‘’dedi. İnsanların, Allah’ın dinine sahip çıktığı sürece hiçbir gücün karşılarında duramayacağını belirten Ormağ; “Bunu 15 Temmuz gecesi haçlı zihniyetine gösterdik biz, halada göstermeye devam ediyoruz. Eğer kalplerimizdeki iman olmasaydı, hangi güçle o tankların, helikopterlerin karşısında durabilirdik. Onların karşısındaki bizim kalbimizdeki imandır” şeklinde konuştu. Milli irade nöbetine Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer ile Seydişehir İlçe Müftüsü Kemal Demirel katıldı.
FETÖ yanlısı askerlerce 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin halk tarafından püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “meydanlara sahip çıkın” uyarısı ile birlikte her akşam Belediye Meydanı’nı dolduran Seydişehirliler, milli iradeye sahip çıkıyor.

Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer ve Müftü Osman Ormağ, demokrasi nöbetlerine katılarak, vatandaşlarla birlikte oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “tamam” diyene kadar meydanların asla terk edilmeyeceğini söyleyen Yalıhüyük İlçe Müftüsü Osman Omağ,  15 Temmuz gecesi başlayan girişimin hak ile batılın mücadelesi olduğunu söyledi, kıyamete kadar devam edeceğini kaydetti.

Bir tarafta hakkı savunanların, diğer tarafta ise batılı savunanların olduğunu kaydeden Yalıhüyük İlçe Müftüsü Osman Ormağ  “Önemli olan neresidir. Hak tarafındamı, batıl tarafındamıyız. 15 Temmuz’dan bu güne hem siyasiler, hem ekonomistler, hem diyanet camiası, ilahiyatçılar bu olayın nedenini, sonuçlarını kendi aralarında istişare ediyorlar. Neden kaynaklandı, bunun alt yapısı nedir bizim bunu incelememiz gerekiyor. İlahiyatçılar olarak biz bu tarafına bakıyoruz. Bu gün eğer biz rabbimizin dinine sahip çıkarsak, efendimizin bize bıraktığı miras olarak bıraktığı dinimize sahip çıkarsak dünyanın hiçbir egemen gücü karşımızda duramayacaktır. Ellerinde hangi teknolojik aletleri, imkanlar olursa olsun, bizim kalbimizde ki gönlümüzdeki iman olduğu müddetçe hiç birisi karşımızda duramayacaktır. Çünkü bizim yardımcımız Allah’tır ‘’dedi.

İnsanların, Allah’ın dinine sahip çıktığı sürece hiçbir gücün karşılarında duramayacağını belirten Ormağ; “Bunu 15 Temmuz gecesi haçlı zihniyetine gösterdik biz, halada göstermeye devam ediyoruz. Eğer kalplerimizdeki iman olmasaydı, hangi güçle o tankların, helikopterlerin karşısında durabilirdik. Onların karşısındaki bizim kalbimizdeki imandır” şeklinde konuştu.

Milli irade nöbetine Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer ile Seydişehir İlçe Müftüsü Kemal Demirel katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.