whatsapp

Fidanlık Damlama Sulama Sistemine Geçiyor

EKONOMİ 21.10.2017 - 18:53, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Fidanlık Damlama Sulama Sistemine Geçiyor

Seydişehir Orman Fidanlık Şefliğinde son sistem Damlama Sulama Sistemi Altyapı Çalışmaları yapıldığı bildirildi.
Fidan ve ağaçların daha verimli sulanabilmesi için modern damla sulama sistemi kurulma çalışmaları başlatıldığını ifade eden Şef Mehmet Sakallı, yaptığı açıklamada Fidanlıkta modern yetiştiriciliğin gerektirdiği tüm olanaklarla sulama sistemi uygulanacağını söyledi. Damlama sulama sistemi ile su tasarruf sağlanacağını kaydeden Sakallı, ‘’33 hektarlık alanda 40 parselde bulunan 52 çeşitteki tüm fidanlar tam otomatik olarak damlama sistemiyle sulanacak. Son teknoloji bir sistemin kullanılmasıyla işgücü gereksinimi de minimum seviyeye indirmiş olacağız. Yağışın en çok ihtiyaç olduğu aylarda yağışsız kurak geçmesi fidanların oluşmasında sıkıntı çekiliyordu. Bundan sonra etkilenmeyeceğiz. Bu sistemle verim ve kalitenin artacağı inancındayız. Yeni yatırımlarla fidan üretimini artıracağız. Desteğini esirgemeyen Bakan yardımcımız Sn Harun Tüfekci beye teşekkür ediyoruz’’dedi.  
Seydişehir Orman Fidanlık Şefliğinde son sistem Damlama Sulama Sistemi Altyapı Çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Fidan ve ağaçların daha verimli sulanabilmesi için modern damla sulama sistemi kurulma çalışmaları başlatıldığını ifade eden Şef Mehmet Sakallı, yaptığı açıklamada Fidanlıkta modern yetiştiriciliğin gerektirdiği tüm olanaklarla sulama sistemi uygulanacağını söyledi.

Damlama sulama sistemi ile su tasarruf sağlanacağını kaydeden Sakallı, ‘’33 hektarlık alanda 40 parselde bulunan 52 çeşitteki tüm fidanlar tam otomatik olarak damlama sistemiyle sulanacak. Son teknoloji bir sistemin kullanılmasıyla işgücü gereksinimi de minimum seviyeye indirmiş olacağız. Yağışın en çok ihtiyaç olduğu aylarda yağışsız kurak geçmesi fidanların oluşmasında sıkıntı çekiliyordu. Bundan sonra etkilenmeyeceğiz. Bu sistemle verim ve kalitenin artacağı inancındayız. Yeni yatırımlarla fidan üretimini artıracağız. Desteğini esirgemeyen Bakan yardımcımız Sn Harun Tüfekci beye teşekkür ediyoruz’’dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.