whatsapp

Fırıncılar sıcağa rağmen oruçlarını tutuyorlar

YAŞAM 05.06.2017 - 11:25, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Fırıncılar sıcağa rağmen oruçlarını tutuyorlar

Seydişehir halkına Ramazan’da ekmek yetiştirmek için hummalı bir şekilde çalışan ekmek ustaları en büyük imtihanı fırının alevleri karşısında veriyor.
Havaların yağışlı ve serin geçmesi vatandaşların oruç tutmalarını rahatlatırken, meslekleri gereği yüksek sıcaklıkta çalışmak zorunda kalan ustalar,  70- 80 derece fırınların başında çalışarak zor koşullara rağmen sıcağa aldırmadanoruçlarını tutuyor. Kendi fırınında usta olarak çalışan İlyas Diller, Orucun kendilerini zorladığını belirterek, "Ortam sıcağına bir de ateşin sıcağını ekleyecek olursak 70-80 dereceyi geçiyor. Fakat ekmek parası için sıcak soğuk fark etmiyor" dedi. Diller, "Ekmeğimizi ekmekten kazanarak çıkarmak zorundayız. Çalıştığımız fırında ekmek pişirirken biz de sıcaktan pişiyoruz. Fakat ekmek parası için yıllardır sıcakta çalışıyoruz" diye konuştu. Sıcağa direndiğini belirten ekmek ustası Mehmet Emin Gürbüz, ‘’ Günde 9 bin ekmek yapıyoruz. Zorlanıyoruz tabii sıcak bunaltıyor ama sonuçta vatandaşa hizmet için çalışıyoruz.’’dedi.
Seydişehir halkına Ramazan’da ekmek yetiştirmek için hummalı bir şekilde çalışan ekmek ustaları en büyük imtihanı fırının alevleri karşısında veriyor.

Havaların yağışlı ve serin geçmesi vatandaşların oruç tutmalarını rahatlatırken, meslekleri gereği yüksek sıcaklıkta çalışmak zorunda kalan ustalar,  70- 80 derece fırınların başında çalışarak zor koşullara rağmen sıcağa aldırmadanoruçlarını tutuyor.

Kendi fırınında usta olarak çalışan İlyas Diller, Orucun kendilerini zorladığını belirterek, "Ortam sıcağına bir de ateşin sıcağını ekleyecek olursak 70-80 dereceyi geçiyor. Fakat ekmek parası için sıcak soğuk fark etmiyor" dedi.

Diller, "Ekmeğimizi ekmekten kazanarak çıkarmak zorundayız. Çalıştığımız fırında ekmek pişirirken biz de sıcaktan pişiyoruz. Fakat ekmek parası için yıllardır sıcakta çalışıyoruz" diye konuştu.

Sıcağa direndiğini belirten ekmek ustası Mehmet Emin Gürbüz, ‘’ Günde 9 bin ekmek yapıyoruz. Zorlanıyoruz tabii sıcak bunaltıyor ama sonuçta vatandaşa hizmet için çalışıyoruz.’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.