whatsapp

Gazeteci taraftır

ANALİZ 18.05.2019 - 03:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Gazeteci taraftır

İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu atan gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 100’üncü yılıdır. Bundan tam 100 yıl önce bugün işgale direnişle milli mücadelenin ilk ateşi yakıldı. İlk kurşunla! Tam 100 yıl önce bugün, saat 11 civarında alevlendi o aydınlığı müjdeleyen ateş. Hasan Tahsin’di o alevi yakarak kurtuluş savaşı ateşini tüm yurtta tutuşturan. O ateş ki 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayarak 3 yıl 3 ay 20 gün boyunca memleketin dört bir yanında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir kurtuluş yangınına dönüştü. O ilk kurşun kurtuluşa giden yolu açtı. İlk kurşunu atan yurtsever gazeteci Hasan Tahsin Milli Mücadelenin en önemli simgelerinden biridir. Gazeteci, elbette taraftır. Vatanı, ulusu, yaşadığı ülkenin değerlerini korumak, hukukun üstünlüğünü savunmak, özgür, demokratik bir ortam için mücadele etmek adına taraftır. Ve mücadelesini yalnızca kâğıtla, kalemle, sözle değil, yeri geldiğinde, gerektiğinde eylemle de gerçekleştirir. Tıpkı bundan 100 yıl önce Hasan Tahsin’in yaptığı gibi. Hasan Tahsin bir gazeteciydi. Bir ulusun bağımsızlık mücadelesini… Yurdumuzun düşman işgaline uğradığı, baskının, zulmün her yerde hissedildiği, kimilerinin hıyanet, dalalet içinde vatanı peşkeş çektiği bir dönemde; yaptığı konuşmalar, hazırladığı bildirilerle halkı aydınlatan, direnişi örgütleyen bir vatanseverdi, Saygıyla anıyoruz.

İzmir’in işgali sırasında düşmana ilk kurşunu atan gazeteci Hasan Tahsin, şehit edilişinin 100’üncü yılıdır.

Bundan tam 100 yıl önce bugün işgale direnişle milli mücadelenin ilk ateşi yakıldı. İlk kurşunla! Tam 100 yıl önce bugün, saat 11 civarında alevlendi o aydınlığı müjdeleyen ateş. Hasan Tahsin’di o alevi yakarak kurtuluş savaşı ateşini tüm yurtta tutuşturan. O ateş ki 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlayarak 3 yıl 3 ay 20 gün boyunca memleketin dört bir yanında Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir kurtuluş yangınına dönüştü. O ilk kurşun kurtuluşa giden yolu açtı.

İlk kurşunu atan yurtsever gazeteci Hasan Tahsin Milli Mücadelenin en önemli simgelerinden biridir.

Gazeteci, elbette taraftır. Vatanı, ulusu, yaşadığı ülkenin değerlerini korumak, hukukun üstünlüğünü savunmak, özgür, demokratik bir ortam için mücadele etmek adına taraftır. Ve mücadelesini yalnızca kâğıtla, kalemle, sözle değil, yeri geldiğinde, gerektiğinde eylemle de gerçekleştirir. Tıpkı bundan 100 yıl önce Hasan Tahsin’in yaptığı gibi.

Hasan Tahsin bir gazeteciydi. Bir ulusun bağımsızlık mücadelesini… Yurdumuzun düşman işgaline uğradığı, baskının, zulmün her yerde hissedildiği, kimilerinin hıyanet, dalalet içinde vatanı peşkeş çektiği bir dönemde; yaptığı konuşmalar, hazırladığı bildirilerle halkı aydınlatan, direnişi örgütleyen bir vatanseverdi,

Saygıyla anıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.