whatsapp

Gazeteci ve basın çalışanları

ANALİZ 09.01.2021 - 23:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Gazeteci ve basın çalışanları

Ayşegül Çağıl..
10 Ocak çalışan gazeteciler günü tüm basın mensubu gazeteci meslektaşlarımızın kutlu olsun. Önem arz eden bir konuyu dile getirmek isterim. Konya Seydişehir ilçemizdeki tüm yerel basın mensubu gazeteci büyüklerimize çok teşekkür ederim. Gerçekten her biri mesleğinin inceliklerini ustalıkla bilen meslektaşlarım gazetecilik mesleğinin en önemli başarısı toplumsal kitleye olay ve durumlar karşısında haberleri yaparak lanse ederken öncelikle insan haklarına saygıyla riayet etmeyi bildikleri için haber anlayışlarımız beyinlere deşifre tarzı ve yorumlarıyla işlenmemelidir. Haber bazında kullanılan konuşma üslup ifadeler usulüne uygun olarak kullanmak gerekiyor. Bazı gerçekler vardır ki topluma yansıması şiddet ve korku içerik taşıması toplumsal endişelerin büyümesine neden olur. Gerekeni yerinde paylaşmak gerekir. Tamamen gerçeklerden uzak kalmak konunun gündemin doğru yansımasını engeller. Kamuflaj etmemek gerçeklerden çok uzak Kamufle edileni anlamak ustalık ve maharet ister. Basın o toplumun toplumsal en büyük gücüdür. Yerine göre bu mesleğe gereken desteklerin verilip yeterli özgürlüğe sahip olması tüm kitleyi ayrıştırmadan bütünleştiriciliğini sağlar. Yandaş bir görüntü ve yorum işleyişi tarzı algılarda fikirsel ayrılıklara sebebiyet verebilir. Gönül istiyor ki okuyucu kitlelerimiz çoğalsın. Çevremizde gündemin içinde takipçi kalarak gündemden haberdar olarak yaşayalım. Basın ve gazetecilik halkın kalbi, nabzı, gözü, kulağı ve sesidir. Bu meslekte yeni insanlar yetişmelidir. Saygıyla gazeteci ve basın mensuplarımıza gereken değerleri hakkıyla vererek sahip çıkalım. Gününüz kutlu olsun. İyi ki varsınız.
Ayşegül Çağıl..

10 Ocak çalışan gazeteciler günü tüm basın mensubu gazeteci meslektaşlarımızın kutlu olsun.

Önem arz eden bir konuyu dile getirmek isterim. Konya Seydişehir ilçemizdeki tüm yerel basın mensubu gazeteci büyüklerimize çok teşekkür ederim. Gerçekten her biri mesleğinin inceliklerini ustalıkla bilen meslektaşlarım gazetecilik mesleğinin en önemli başarısı toplumsal kitleye olay ve durumlar karşısında haberleri yaparak lanse ederken öncelikle insan haklarına saygıyla riayet etmeyi bildikleri için haber anlayışlarımız beyinlere deşifre tarzı ve yorumlarıyla işlenmemelidir. Haber bazında kullanılan konuşma üslup ifadeler usulüne uygun olarak kullanmak gerekiyor. Bazı gerçekler vardır ki topluma yansıması şiddet ve korku içerik taşıması toplumsal endişelerin büyümesine neden olur. Gerekeni yerinde paylaşmak gerekir. Tamamen gerçeklerden uzak kalmak konunun gündemin doğru yansımasını engeller.

Kamuflaj etmemek gerçeklerden çok uzak Kamufle edileni anlamak ustalık ve maharet ister. Basın o toplumun toplumsal en büyük gücüdür. Yerine göre bu mesleğe gereken desteklerin verilip yeterli özgürlüğe sahip olması tüm kitleyi ayrıştırmadan bütünleştiriciliğini sağlar. Yandaş bir görüntü ve yorum işleyişi tarzı algılarda fikirsel ayrılıklara sebebiyet verebilir. Gönül istiyor ki okuyucu kitlelerimiz çoğalsın. Çevremizde gündemin içinde takipçi kalarak gündemden haberdar olarak yaşayalım. Basın ve gazetecilik halkın kalbi, nabzı, gözü, kulağı ve sesidir. Bu meslekte yeni insanlar yetişmelidir. Saygıyla gazeteci ve basın mensuplarımıza gereken değerleri hakkıyla vererek sahip çıkalım. Gününüz kutlu olsun. İyi ki varsınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.