whatsapp

Selçuk Gaz’dan güvenli doğal gaz kullanımı bilgilendirmesi

SİVİL TOPLUM (SG) - Seydişehir Gündem | 20.09.2021 - 11:33, Güncelleme: 20.09.2021 - 11:33
 

Selçuk Gaz’dan güvenli doğal gaz kullanımı bilgilendirmesi

Türkiye’de dev projelere imza atan Cengiz Holding’in iştiraki Selçuk gaz, güvenli doğal gaz kullanımı hakkında abonelerini bilgilendirdi.
Doğal gazın doğru kullanıldığında en güvenli yakıt olduğunu belirten Selçuk gaz Genel Müdür Vekili Yılmaz Kolsan, güvenli kullanım için cihaz bakımlarının yetkili servisler aracılığıyla düzenli olarak yaptırılması gerektiğini ifade etti. Çevreci ve güvenli bir yakıt olan doğal gazın kullanımının her geçen gün arttığını belirten Kolsan, “Konforlu ve tasarruflu bir ürün olan doğal gaz, doğru kullanıldığı sürece en güvenli yakıt olma özelliğine sahip. 26.000 abonemiz ve ailelerinin doğal gazı güvenli ve kesintisiz bir şekilde kullanması için çalışmalarımız sürüyor. Doğal gaza geçiş ve kullanım süreçlerinin her aşamasında, insan sağlığını ve can güvenliğini olumsuz etkileyebilecek risklerin önüne geçmek, abonelerimizin doğal gazın güvenli kullanımına ilişkin bilinçlenmesi bizim için büyük önem taşıyor. Herhangi bir sorun yaşanmaması için yetkili olmayan kişiler tarafından yakıcı cihazlara ve doğal gaz tesisatlarına bakım ve müdahaleye kesinlikle müsaade edilmemelidir. Abonelerimiz, yetkili servislerin listesine Selçuk Gaz’ın internet sitesinden ulaşabilirler” dedi. MENFEZLER AÇIK TUTULMALI Havalandırma menfezlerinin daima açık tutulması gerektiğini anımsatan Kolsan, “Havalandırma menfezi; yakıcı cihazın doğal gazı yakabilmek için gereken oksijeni aldığı, ortamın havalandırılabileceği açık havaya açılan cama veya duvara monte edilen sistemdir. İptal edilmesi veya kapatılması halinde can kaybına neden olabilecek büyük tehlikeler oluşabilir. Endüstriyel ocak, fırın, soba, kombi gibi yakıcı cihazların bakımlarının da yetkili servisler aracılığıyla düzenli yaptırılması gerekir. Pide fırınları, endüstriyel ocak kullanan işletmeler, çay kazanı, kuzine, kombi, soba, kazan, brülör ve benzeri yakıcı cihazların bakımları, yetkili servislere düzenli olarak yaptırılmalı, doğal gaz ayarları kontrol ettirilmelidir. Bakımları yapılmamış olan yakıcı cihazlarda, zaman içinde baca bağlantılarında sızdırmaya bağlı karbon monoksit kaçağı, iç bağlantılarında ise doğal gaz kaçağı meydana gelebilir. Abonelerin iletişim bilgilerinin güncel olmasının yapılacak bilgilendirmeler açısından önemlidir. Aylık faturalar ve SMS’ler aracılığıyla abonelere güvenli kullanıma ilişkin bilgilendirmeler yapılmaya devam edilecek” diye konuştu.
Türkiye’de dev projelere imza atan Cengiz Holding’in iştiraki Selçuk gaz, güvenli doğal gaz kullanımı hakkında abonelerini bilgilendirdi.

Doğal gazın doğru kullanıldığında en güvenli yakıt olduğunu belirten Selçuk gaz Genel Müdür Vekili Yılmaz Kolsan, güvenli kullanım için cihaz bakımlarının yetkili servisler aracılığıyla düzenli olarak yaptırılması gerektiğini ifade etti.

Çevreci ve güvenli bir yakıt olan doğal gazın kullanımının her geçen gün arttığını belirten Kolsan, “Konforlu ve tasarruflu bir ürün olan doğal gaz, doğru kullanıldığı sürece en güvenli yakıt olma özelliğine sahip. 26.000 abonemiz ve ailelerinin doğal gazı güvenli ve kesintisiz bir şekilde kullanması için çalışmalarımız sürüyor. Doğal gaza geçiş ve kullanım süreçlerinin her aşamasında, insan sağlığını ve can güvenliğini olumsuz etkileyebilecek risklerin önüne geçmek, abonelerimizin doğal gazın güvenli kullanımına ilişkin bilinçlenmesi bizim için büyük önem taşıyor. Herhangi bir sorun yaşanmaması için yetkili olmayan kişiler tarafından yakıcı cihazlara ve doğal gaz tesisatlarına bakım ve müdahaleye kesinlikle müsaade edilmemelidir. Abonelerimiz, yetkili servislerin listesine Selçuk Gaz’ın internet sitesinden ulaşabilirler” dedi.

MENFEZLER AÇIK TUTULMALI

Havalandırma menfezlerinin daima açık tutulması gerektiğini anımsatan Kolsan, “Havalandırma menfezi; yakıcı cihazın doğal gazı yakabilmek için gereken oksijeni aldığı, ortamın havalandırılabileceği açık havaya açılan cama veya duvara monte edilen sistemdir. İptal edilmesi veya kapatılması halinde can kaybına neden olabilecek büyük tehlikeler oluşabilir. Endüstriyel ocak, fırın, soba, kombi gibi yakıcı cihazların bakımlarının da yetkili servisler aracılığıyla düzenli yaptırılması gerekir. Pide fırınları, endüstriyel ocak kullanan işletmeler, çay kazanı, kuzine, kombi, soba, kazan, brülör ve benzeri yakıcı cihazların bakımları, yetkili servislere düzenli olarak yaptırılmalı, doğal gaz ayarları kontrol ettirilmelidir. Bakımları yapılmamış olan yakıcı cihazlarda, zaman içinde baca bağlantılarında sızdırmaya bağlı karbon monoksit kaçağı, iç bağlantılarında ise doğal gaz kaçağı meydana gelebilir. Abonelerin iletişim bilgilerinin güncel olmasının yapılacak bilgilendirmeler açısından önemlidir. Aylık faturalar ve SMS’ler aracılığıyla abonelere güvenli kullanıma ilişkin bilgilendirmeler yapılmaya devam edilecek” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.