whatsapp

Hadisleri ahşaba nakşediyor

KÜLTÜR - SANAT 10.09.2016 - 11:28, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Hadisleri ahşaba nakşediyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde kaligrafi sanatını icra eden Ahmet Üney, Hz. Muhammed'in sözlerini ahşaba işliyor.
Üney, iki yıldır kaligrafi sanatıyla uğraştığını söyledi. Hz. Muhammed'in sözleri olan Hadis-i Şerifleri ahşaba nakşettiğini anlatan Üney, 'Hadis-i şerifler, bu sanata ayrı bir güzellik katıyor. Yazılara renk de veriyorum. Ahşap haricinde mat, kuşe kağıt, porselen üzerine de yazı ve işlemeler de yapıyorum. Yerli ve yabancı turistlere kültür tanıtımı da yapıyorum. Bir dinlenme tesisinde stant açarak ortaya çıkardığım ürünleri satıyorum.' dedi.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde kaligrafi sanatını icra eden Ahmet Üney, Hz. Muhammed'in sözlerini ahşaba işliyor.

Üney, iki yıldır kaligrafi sanatıyla uğraştığını söyledi.
Hz. Muhammed'in sözleri olan Hadis-i Şerifleri ahşaba nakşettiğini anlatan Üney, 'Hadis-i şerifler, bu sanata ayrı bir güzellik katıyor. Yazılara renk de veriyorum. Ahşap haricinde mat, kuşe kağıt, porselen üzerine de yazı ve işlemeler de yapıyorum. Yerli ve yabancı turistlere kültür tanıtımı da yapıyorum. Bir dinlenme tesisinde stant açarak ortaya çıkardığım ürünleri satıyorum.' dedi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.