whatsapp

Hakkı Balcı, yeni kitabına hazırlanıyor

SİVİL TOPLUM 05.01.2021 - 00:25, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Hakkı Balcı, yeni kitabına hazırlanıyor

Gazeteci Hakkı Balcı, yöresel sözcüklere ışık tutan, ilçenin kültürünü yansıtan yeni yayınlanacak olan kitabının hazırlıklarını yapıyor. İlçenin kuruluşundan bugüne kadar yöresel tatları, kültürü, efsaneleri ile gelenek- göreneklere ve yöresel sözcüklere ışık tutuyor. "GELENEK GÖRENEKLERİMİZ UNUTULMASIN" Tarihine, geçmişine sahip çıkan, gelenek ve göreneklerine bağlı yaşamayı seven Balcı yaptığı açıklamada; ‘’Unutulmaya yüz tutan gelenek- göreneklerin, güncel yaşamın ve olayların, yöresel sözcüklerin zamanla kaybolup gittiğini ve unutulduğunu dile getirdi. Hiç olmazsa gelecek nesillere aktarmak adına, kaybolup gitmeden birilerinin yazması- yayması gerektiğini düşünerek üstlendiğini ve yazmanın bölge adına kendisine nasip olduğunu belirtti.

Gazeteci Hakkı Balcı, yöresel sözcüklere ışık tutan, ilçenin kültürünü yansıtan yeni yayınlanacak olan kitabının hazırlıklarını yapıyor.

İlçenin kuruluşundan bugüne kadar yöresel tatları, kültürü, efsaneleri ile gelenek- göreneklere ve yöresel sözcüklere ışık tutuyor.

"GELENEK GÖRENEKLERİMİZ UNUTULMASIN"

Tarihine, geçmişine sahip çıkan, gelenek ve göreneklerine bağlı yaşamayı seven Balcı yaptığı açıklamada; ‘’Unutulmaya yüz tutan gelenek- göreneklerin, güncel yaşamın ve olayların, yöresel sözcüklerin zamanla kaybolup gittiğini ve unutulduğunu dile getirdi. Hiç olmazsa gelecek nesillere aktarmak adına, kaybolup gitmeden birilerinin yazması- yayması gerektiğini düşünerek üstlendiğini ve yazmanın bölge adına kendisine nasip olduğunu belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.