whatsapp

Halk pazarında fahiş fiyat denetimi

BELEDİYE 17.04.2020 - 11:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Halk pazarında fahiş fiyat denetimi

Seydişehir Belediyesi ve Vergi Dairesi Müdürlüğü ekipleri, pazarda satışı yapılan  ürünlerde fahiş fiyat denetimleri yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekiplerin  Korona virüs önlemleri kapsamında sebze ve meyvelerde   fahiş fiyat denetimi yaptıklarını kaydetti. Baskan Tutal; "Vergi dairesi müdürlüğü ve Zabıta ekiplerimiz pazarda tezgâh açan esnaflarımızın, irsaliyeleri üzerinden sebze ve meyvelerin yüksek fiyatla satılıp satılmadığını incelendi. Fırsatçılara fiyat artışına hangi konuda olursa olsun imkân  vermeyeceğiz. Ekiplerimiz market ve pazar yerlerinde  fiyat denetimlerine aralıksız devam edecek" şeklinde konuştu. Kapalı pazar yerinde yapılan kontrollerde sebze ve meyve fiyatlarında uygunsuz bir artışın olmadığını kaydeden Başkan Tutal;" tezgâhlar tek tek dolaşılarak, fiyatlar kontrol edildi. İrsaliye faturaları ve tezgâhtaki etiketler gözden geçirildi. Komisyoncu veya halden alınan  sebze ve meyvelerin fiyatları ile tezgâhta bulunan sebze ve meyvelerin fiyatlarında olumsuz bir olaya rastlanmadı. Bu süreçte bizlere destek olan korona virüse karşı gerekli tedbirleri alan pazarcı esnafımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Seydişehir Belediyesi ve Vergi Dairesi Müdürlüğü ekipleri, pazarda satışı yapılan  ürünlerde fahiş fiyat denetimleri yaptı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekiplerin  Korona virüs önlemleri kapsamında sebze ve meyvelerde   fahiş fiyat denetimi yaptıklarını kaydetti.

Baskan Tutal; "Vergi dairesi müdürlüğü ve Zabıta ekiplerimiz pazarda tezgâh açan esnaflarımızın, irsaliyeleri üzerinden sebze ve meyvelerin yüksek fiyatla satılıp satılmadığını incelendi. Fırsatçılara fiyat artışına hangi konuda olursa olsun imkân  vermeyeceğiz. Ekiplerimiz market ve pazar yerlerinde  fiyat denetimlerine aralıksız devam edecek" şeklinde konuştu.

Kapalı pazar yerinde yapılan kontrollerde sebze ve meyve fiyatlarında uygunsuz bir artışın olmadığını kaydeden Başkan Tutal;" tezgâhlar tek tek dolaşılarak, fiyatlar kontrol edildi. İrsaliye faturaları ve tezgâhtaki etiketler gözden geçirildi. Komisyoncu veya halden alınan  sebze ve meyvelerin fiyatları ile tezgâhta bulunan sebze ve meyvelerin fiyatlarında olumsuz bir olaya rastlanmadı. Bu süreçte bizlere destek olan korona virüse karşı gerekli tedbirleri alan pazarcı esnafımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.