whatsapp

Halk sağlığı haftası

SAĞLIK 04.09.2018 - 12:20, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Halk sağlığı haftası

Seydişehir İlçe Sağlık Müdürü  Dr. Hakan Özdemir  Halk Sağlığı haftası  nedeni ile  ilgili olarak   bilgi notu yayınladı   Özdemir  açıklamasında "Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır. Birinci basamak sağlık hizmeti veren 202 Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), 177 Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi (ÇEKÜS), 100 Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM), 195 Entegre İlçe Hastanesi, 77 Entegre Sağlık Hizmeti Sunan Merkez ve 577 Göçmen Sağlığı Birimi, 3.438 Sağlık Evi bulunmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM), Toplum Sağlığı Merkezlerinde (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezlerinde (SHM) ve KETEM’lerde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel,  ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir. 8 bine yakın aile sağlığı merkezinde 25.885 aile hekimliği birimi ile aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarımız, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir. Bebek ve çocuklarımıza yönelik Yenidoğan İşitme Tarama Programı, Yenidoğan Görme Taraması Programı, Gelişimsel Kalça Displazisi Tarama Programı ile sağlık hizmetleri itinayla sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir. 15-49 yaş kadın izlemleri, evlilik öncesi danışmanlık, gebe bilgilendirme sınıfı, anne dostu hastane, doğum öncesi ve lohusalık dönemi izlemleri, gebelik ve süt verme dönemimde D vitamini desteği, sezaryen oranının azaltılması ve normal doğumun teşviki programları ile kadın sağlığı çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir. 13 ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ve dünyanın en kapsamlı aşılama programlarından birisi olan ulusal aşı programı ile her yıl yaklaşık 1.250.000 bebeğe ve 2.300.000 okul çağındaki çocuğa aşı uygulanmaktadır. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, 7 gün 24 saat boyunca bulaşıcı hastalıklara yönelik izlem yapmakta, herhangi bir salgın tehlikesi durumunda süratle harekete geçerek salgın kontrol çalışmalarına başlamaktadır.

Seydişehir İlçe Sağlık Müdürü  Dr. Hakan Özdemir  Halk Sağlığı haftası  nedeni ile  ilgili olarak   bilgi notu yayınladı   Özdemir  açıklamasında "Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, yurdun en ücra köşelerine kadar ulaşan 100 bine yakın personeliyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmaktadır. Birinci basamak sağlık hizmeti veren 202 Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), 177 Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi (ÇEKÜS), 100 Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM), 195 Entegre İlçe Hastanesi, 77 Entegre Sağlık Hizmeti Sunan Merkez ve 577 Göçmen Sağlığı Birimi, 3.438 Sağlık Evi bulunmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM), Toplum Sağlığı Merkezlerinde (TSM), Sağlıklı Hayat Merkezlerinde (SHM) ve KETEM’lerde çalışan sağlık personelinin yanı sıra çok farklı unvan ve meslek sınıfından profesyonel,  ekip ruhu içerisinde hizmet vermektedir.

8 bine yakın aile sağlığı merkezinde 25.885 aile hekimliği birimi ile aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarımız, daha bebeklik ve çocukluk çağında aşılama faaliyetleri ile başlayan koruyucu sağlık hizmetlerini bir ömür boyu sürdürmektedir.

Bebek ve çocuklarımıza yönelik Yenidoğan İşitme Tarama Programı, Yenidoğan Görme Taraması Programı, Gelişimsel Kalça Displazisi Tarama Programı ile sağlık hizmetleri itinayla sürdürülmekte ve yakından izlenmektedir.

15-49 yaş kadın izlemleri, evlilik öncesi danışmanlık, gebe bilgilendirme sınıfı, anne dostu hastane, doğum öncesi ve lohusalık dönemi izlemleri, gebelik ve süt verme dönemimde D vitamini desteği, sezaryen oranının azaltılması ve normal doğumun teşviki programları ile kadın sağlığı çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir.

13 ayrı hastalık yapıcı etkene karşı sürdürülen ve dünyanın en kapsamlı aşılama programlarından birisi olan ulusal aşı programı ile her yıl yaklaşık 1.250.000 bebeğe ve 2.300.000 okul çağındaki çocuğa aşı uygulanmaktadır.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, 7 gün 24 saat boyunca bulaşıcı hastalıklara yönelik izlem yapmakta, herhangi bir salgın tehlikesi durumunda süratle harekete geçerek salgın kontrol çalışmalarına başlamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.