whatsapp

Hayvanlara çiçek aşısı yapılıyor

EKONOMİ 07.08.2018 - 14:28, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Hayvanlara çiçek aşısı yapılıyor

Seydişehir Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, Bakanlık programı kapsamında Büyükbaş hayvanlar için çiçek aşısı yapıldığını bildirdi. Yavuz Ünüvar, 28. bin Büyükbaş hayvanın aşılanması başlandığını dile getirerek Ağustos ayı sonuna kadar ekiplerimizce aşılamanın devam edeceğini belirtti. Ünüvar,  "Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber sığırlarda vektörel bulaşma ile seyreden ve büyükbaş hayvanların ölümüne sebebiyet veren Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı ile ilgili olarak Bakanlığımızın genelgesi kapsamında, İlçemiz merkez ve mahallelerde büyükbaş hayvanlar için Sığırların Nodüler Ekzantemine (LSD) karşı aşı uygulaması başlandı. 31 Ağustos 2018 Tarihine kadar devam edecek. Yetiştiricilerimizin görevli sağlık personellerimize gerekli kolaylıkları göstermeleri ve aşı yaptırmaları gerekiyor” dedi.

Seydişehir Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, Bakanlık programı kapsamında Büyükbaş hayvanlar için çiçek aşısı yapıldığını bildirdi.

Yavuz Ünüvar, 28. bin Büyükbaş hayvanın aşılanması başlandığını dile getirerek Ağustos ayı sonuna kadar ekiplerimizce aşılamanın devam edeceğini belirtti.

Ünüvar,  "Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber sığırlarda vektörel bulaşma ile seyreden ve büyükbaş hayvanların ölümüne sebebiyet veren Sığırların Nodüler Ekzantemi Hastalığı ile ilgili olarak Bakanlığımızın genelgesi kapsamında, İlçemiz merkez ve mahallelerde büyükbaş hayvanlar için Sığırların Nodüler Ekzantemine (LSD) karşı aşı uygulaması başlandı. 31 Ağustos 2018 Tarihine kadar devam edecek. Yetiştiricilerimizin görevli sağlık personellerimize gerekli kolaylıkları göstermeleri ve aşı yaptırmaları gerekiyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.