whatsapp

Hızlı Trende Çalışmalar Devam Ediyor

SİYASET 08.08.2017 - 09:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Hızlı Trende Çalışmalar Devam Ediyor

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Seydişehir'i de yakından ilgilendiren Antalya-Konya- Aksaray- Nevşehir- Kayseri hızlı tren projesinde çalışmaların devam ettiğini bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, yaptığı yazılı açıklamada Devlet Demir yolları yetkilileriyle yaptığı görüşmede 91 Kilometre güzergah uzunluğuna sahip olan Konya Seydişehir arası demiryolu hattının 1/2000 ölçekli çalışmalarının onaya sunulma aşamasında olduğunu ifade etti. Hat üzerinde 6 adetten oluşan toplamda 17.733 metre uzunluğunda tünel ve 1 adette 1.927 metre uzunluğunda viyadük bulunduğunu belirten Tüfekci, ‘’ Antalya-Konya- Aksaray- Nevşehir- Kayseri hızlı tren projesinin 98 kilometre güzergâh uzunluğuna sahip olan Seydişehir - Manavgat hattında da 1/2000 ölçekli harita çalışmaları ve sondaj çalışmalarının aralıksız olarak devam ediyor.  Seydişehir - Manavgat hızlı tren demiryolu hattında da 30 adetten oluşan toplam uzunluğu 4.742 metre tünel ve 1 adet de 440 metre uzunluğunda viyadük olacak’’dedi.
Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Seydişehir'i de yakından ilgilendiren Antalya-Konya- Aksaray- Nevşehir- Kayseri hızlı tren projesinde çalışmaların devam ettiğini bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, yaptığı yazılı açıklamada Devlet Demir yolları yetkilileriyle yaptığı görüşmede 91 Kilometre güzergah uzunluğuna sahip olan Konya Seydişehir arası demiryolu hattının 1/2000 ölçekli çalışmalarının onaya sunulma aşamasında olduğunu ifade etti.

Hat üzerinde 6 adetten oluşan toplamda 17.733 metre uzunluğunda tünel ve 1 adette 1.927 metre uzunluğunda viyadük bulunduğunu belirten Tüfekci, ‘’ Antalya-Konya- Aksaray- Nevşehir- Kayseri hızlı tren projesinin 98 kilometre güzergâh uzunluğuna sahip olan Seydişehir - Manavgat hattında da 1/2000 ölçekli harita çalışmaları ve sondaj çalışmalarının aralıksız olarak devam ediyor.  Seydişehir - Manavgat hızlı tren demiryolu hattında da 30 adetten oluşan toplam uzunluğu 4.742 metre tünel ve 1 adet de 440 metre uzunluğunda viyadük olacak’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.