whatsapp

Hububat hasadı başladı

EKONOMİ 11.07.2018 - 13:57, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Hububat hasadı başladı

Seydişehir ilçesinde, buğday ve arpanın hasadına başlandı.
İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Gevrekli Mahallesinde yaptığı açıklamada, bu yıl hububat üretiminde rekolte beklediklerini söyledi. Anız yangınlarına karşı da vatandaşları uyardıklarını belirten Korkmaz, " Suğla Ovası'nda da hasada başladık.  2018 yılında ilçemizde 250 bin dekar alanda buğday ve 60 bin dekar alanda arpa olmak üzere toplam 310 bin dönüm alanda hububat üretimi gerçekleşecek. Ofis merkezimizde randevulu alımlara başlayacağız. Makarnalık buğdayı kilosu 1 lira 10 kr tan, Ekmeklik buğdayı ise kilosunu 1lira 85 kuruştan, arpada ise 85 kr tan alım gerçekleşecek. Protein değerine göre fiyat verilecek. Aynı zamanda biçerdöver denetimlerimizde başladı. Çiftçilerimize bol ve bereketli kazanç diliyorum." diye konuştu.
Seydişehir ilçesinde, buğday ve arpanın hasadına başlandı.

İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Gevrekli Mahallesinde yaptığı açıklamada, bu yıl hububat üretiminde rekolte beklediklerini söyledi.

Anız yangınlarına karşı da vatandaşları uyardıklarını belirten Korkmaz, " Suğla Ovası'nda da hasada başladık.  2018 yılında ilçemizde 250 bin dekar alanda buğday ve 60 bin dekar alanda arpa olmak üzere toplam 310 bin dönüm alanda hububat üretimi gerçekleşecek. Ofis merkezimizde randevulu alımlara başlayacağız. Makarnalık buğdayı kilosu 1 lira 10 kr tan, Ekmeklik buğdayı ise kilosunu 1lira 85 kuruştan, arpada ise 85 kr tan alım gerçekleşecek. Protein değerine göre fiyat verilecek. Aynı zamanda biçerdöver denetimlerimizde başladı. Çiftçilerimize bol ve bereketli kazanç diliyorum." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.