whatsapp

İçme suyu sıkıntısı çeken vatandaşlar; taşıma suyuyla değirmen dönmüyor

SİVİL TOPLUM 21.12.2020 - 13:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İçme suyu sıkıntısı çeken vatandaşlar; taşıma suyuyla değirmen dönmüyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yer altı sularının bozulmasıyla birlikte yaşanan içme suyu sorunu halkı mağdur ediyor. İlçenin birçok Mahallesinde halk su ihtiyacını çevre köylerden su bidonlarına doldurarak gidermeye çalışıyor. Korona virüsle mücadele sürecinde en temel ihtiyaç olan suyu arabalarında bidonlarla taşıdıklarını ifade eden vatandaşlar, taşıma su ile değirmen dönmez. Belediye başkanından sorunun bir an önce çözülmesini istediler. Kisecik Mahallesine Su doldurmaya gelen vatandaşlardan Adem celep, ‘’Adeta su dileniyoruz. Yarın kar kış başladığında ne yapacağız bilemiyorum. Bir de oturduğumuz apartmanın en üst katına bu bidonları çıkarması var. İçme su sorunu sıkıntımızı gidermek bu kadar zor mu?  Çeşmeden akan sularımız kirli ve bulanık hayvanlar bile içmiyor. Maddi durumlarımız iyi olmadığı için kendi imkânlarımızla uzakta bulunan köylerin kaynaklarından su taşıyoruz.  Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz ve bir an evvel su sorunumuzun çözülmesini talep ediyoruz" dedi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yerel bir gazeteye verdiği demeçte ‘’ Vatandaşlarımızın söz konusu içme suyu sorunun giderilmesi adına konu Büyükşehir belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğünce hassasiyetle takip edilmektedir. Çevre yerleşim yerlerinden su arayışlarımız devam ediyor" açıklaması yaptı.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yer altı sularının bozulmasıyla birlikte yaşanan içme suyu sorunu halkı mağdur ediyor.

İlçenin birçok Mahallesinde halk su ihtiyacını çevre köylerden su bidonlarına doldurarak gidermeye çalışıyor.

Korona virüsle mücadele sürecinde en temel ihtiyaç olan suyu arabalarında bidonlarla taşıdıklarını ifade eden vatandaşlar, taşıma su ile değirmen dönmez. Belediye başkanından sorunun bir an önce çözülmesini istediler.

Kisecik Mahallesine Su doldurmaya gelen vatandaşlardan Adem celep, ‘’Adeta su dileniyoruz. Yarın kar kış başladığında ne yapacağız bilemiyorum. Bir de oturduğumuz apartmanın en üst katına bu bidonları çıkarması var. İçme su sorunu sıkıntımızı gidermek bu kadar zor mu?  Çeşmeden akan sularımız kirli ve bulanık hayvanlar bile içmiyor. Maddi durumlarımız iyi olmadığı için kendi imkânlarımızla uzakta bulunan köylerin kaynaklarından su taşıyoruz.  Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz ve bir an evvel su sorunumuzun çözülmesini talep ediyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yerel bir gazeteye verdiği demeçte ‘’ Vatandaşlarımızın söz konusu içme suyu sorunun giderilmesi adına konu Büyükşehir belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğünce hassasiyetle takip edilmektedir. Çevre yerleşim yerlerinden su arayışlarımız devam ediyor" açıklaması yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.