whatsapp

İçme suyu ve tarım arazilerinin sulama projeleri incelendi

BELEDİYE 09.01.2021 - 01:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İçme suyu ve tarım arazilerinin sulama projeleri incelendi

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı ve Yatırımlar Koordinatörü Mustafa Yazlık ve beraberindeki heyetle Bostandere ve Gevrekli Mahalleleri sulama göleti ve içme suyu kaynaklarının tespiti konusunda incelemelerde bulundu. İlçedeki su kaynaklarının tespitini yaptıklarını ifade eden Başkan Tutal, Mahallelerin sulama ve içme suyu ihtiyacını karşılayacak gölet için gerekli çalışmanın yapılması konusunda istişare ettiklerini söyledi. Planlanan çalışmalarla ilgili yerinde incelemeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Tutal; “ Gevrekli ve Bostandere mahallelerinde tarımla uğraşan hemşerilerimizin su sorunlarının bir an önce çözülmesi konusunda çalışmalarımızı en kısa sürede başlatacağız. Göletlerimizin ihalesini 2021 yılında yapmayı hedefliyoruz. Göletlerin yapımıyla birlikte aynı zamanda Seydişehir’in içme suyu sorununa da neşter vuracağız. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. İncelemelere, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Yazlık, DSİ VE KOSKİ yetkilileri katıldı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı ve Yatırımlar Koordinatörü Mustafa Yazlık ve beraberindeki heyetle Bostandere ve Gevrekli Mahalleleri sulama göleti ve içme suyu kaynaklarının tespiti konusunda incelemelerde bulundu.

İlçedeki su kaynaklarının tespitini yaptıklarını ifade eden Başkan Tutal, Mahallelerin sulama ve içme suyu ihtiyacını karşılayacak gölet için gerekli çalışmanın yapılması konusunda istişare ettiklerini söyledi.

Planlanan çalışmalarla ilgili yerinde incelemeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Tutal; “ Gevrekli ve Bostandere mahallelerinde tarımla uğraşan hemşerilerimizin su sorunlarının bir an önce çözülmesi konusunda çalışmalarımızı en kısa sürede başlatacağız. Göletlerimizin ihalesini 2021 yılında yapmayı hedefliyoruz. Göletlerin yapımıyla birlikte aynı zamanda Seydişehir’in içme suyu sorununa da neşter vuracağız. Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İncelemelere, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Yazlık, DSİ VE KOSKİ yetkilileri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.