whatsapp

İlçe tarım müdürlüğünden proje

EKONOMİ 19.10.2020 - 22:40, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İlçe tarım müdürlüğünden proje

Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen iki yeni proje hayata geçiriliyor. İlçe tarım ve orman müdürü Yavuz Ünüvar şunları kaydetti; “KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Tarımsal Eğitim Yayım Projesi (KOP-TEYAP) kapsamında finanse edilen “Kop’la Organikler Toprağa Geri Dönüyor Projesi” ile çiftçilerin hizmetine sunulmak üzere 2 adet katı gübre dağıtma römorku ve 1 adet anız parçalama makinesi temin edeceğiz. Proje kapsamında bitkisel üretimde toprak ve su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına yönelik eğitim ve yayım faaliyetleri önceliklerimiz olup projemizle organik atıkların tarıma tekrar kazandırılmasını hedefliyoruz.  “KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında finanse edilen “Elektrikli Çit Yöntemi İle Çilek Tarlalarında Yaban Domuzu Mücadelesi Projesi” ile projeye dâhil olan üreticilerimize 75 hibeli elektrikli çit sistemi kuracağız. Konusu doğal hayatı koruyarak yaban domuzu ile mücadele olan projemizle tarım alanlarında yaban domuzu mücadelesi yapmayı hedefliyoruz.’’ dedi.

Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen iki yeni proje hayata geçiriliyor.

İlçe tarım ve orman müdürü Yavuz Ünüvar şunları kaydetti;

“KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Tarımsal Eğitim Yayım Projesi (KOP-TEYAP) kapsamında finanse edilen “Kop’la Organikler Toprağa Geri Dönüyor Projesi” ile çiftçilerin hizmetine sunulmak üzere 2 adet katı gübre dağıtma römorku ve 1 adet anız parçalama makinesi temin edeceğiz. Proje kapsamında bitkisel üretimde toprak ve su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına yönelik eğitim ve yayım faaliyetleri önceliklerimiz olup projemizle organik atıkların tarıma tekrar kazandırılmasını hedefliyoruz. 

“KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında finanse edilen “Elektrikli Çit Yöntemi İle Çilek Tarlalarında Yaban Domuzu Mücadelesi Projesi” ile projeye dâhil olan üreticilerimize 75 hibeli elektrikli çit sistemi kuracağız. Konusu doğal hayatı koruyarak yaban domuzu ile mücadele olan projemizle tarım alanlarında yaban domuzu mücadelesi yapmayı hedefliyoruz.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.