whatsapp

İlk garaj ve ilk akaryakıt istasyonu

NOSTALJİ 05.07.2020 - 10:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İlk garaj ve ilk akaryakıt istasyonu

Bir nostalji haberimizi sizlere sunuyoruz.
Seydişehir’in ilk yıllarında Eski garaj bölgesinde bugünkü Necati Kalaycıoğlu Caddesi üzerinde yer alan eski garaj ve 1930'tan sonra şehirlerarası otobüslerin hareket ettiği,  özel araçların ve otobüslerin park alanıydı. Bu eski terminalin bitişiğinde ise merhum Harun Baran’a ait ilk akaryakıt istasyon pompalarının bulunduğu adresti. Sayıca az araç olan şehrin akaryakıt ihtiyacını bu istasyonlar karşılıyordu. Daha sonra Osman Kocaoğlu Belediye başkanlığı döneminde yeni otogar terminal binası yapılınca oraya taşınıldı. Burada bulunan iş yerleri istimlak edildi. Akaryakıt istasyonu da tarihe karıştı. Seydişehir nostalji.
Bir nostalji haberimizi sizlere sunuyoruz.

Seydişehir’in ilk yıllarında Eski garaj bölgesinde bugünkü Necati Kalaycıoğlu Caddesi üzerinde yer alan eski garaj ve 1930'tan sonra şehirlerarası otobüslerin hareket ettiği,  özel araçların ve otobüslerin park alanıydı.

Bu eski terminalin bitişiğinde ise merhum Harun Baran’a ait ilk akaryakıt istasyon pompalarının bulunduğu adresti.

Sayıca az araç olan şehrin akaryakıt ihtiyacını bu istasyonlar karşılıyordu. Daha sonra Osman Kocaoğlu Belediye başkanlığı döneminde yeni otogar terminal binası yapılınca oraya taşınıldı. Burada bulunan iş yerleri istimlak edildi. Akaryakıt istasyonu da tarihe karıştı.

Seydişehir nostalji.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.