whatsapp

İnsan odaklı belediyecilik

ANALİZ 17.08.2020 - 12:30, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İnsan odaklı belediyecilik

Belediyeler, halkın yaşamına dokundukları oranda belediyedir. Buna, sosyal belediyecilik veya insan odaklı belediyecilik deniliyor. Belediyeler genelde partizanlık yapıyor. Üretkenlikten uzak savurgan bir tavır sergiliyorlar. Ya da ranta dönük çalışmalar içerisinde oluyor. Sosyal belediyecilik kavramı, genelde yanlış anlamalara açık bir kavram. Sosyal belediyecilik denilince, sadece yardımlar akla geliyor. Muhtaçlara ayni ve nakdi yardımlar sağlamak da sosyal belediyecilik kavramı içine girer. Ama kavramın içeriği bununla sınırlı değildir. Sosyal belediyecilik kavramının içine, istihdam yaratmak, üretmek, üretilenleri piyasa fiyatının altında halkla buluşturmak da girer. Seydişehir belediyesi kendisine ait arazide, “ata tohumu” üretimi gerçek tohum üretimine geçebilir. Üretilen tohumlar üretici köylülere dağıtılmaya hazırlanabilir. Bu şekilde halkın sağlıklı ya da GDO’lu olmayan sebze yeme imkânı yaratılır. Belediyenin açık-kapalı alanlarda tohum üretiminin yansıra, sebze üretimi de yapacak bir projesi olmalıdır. Yani, doğrudan sebze üretimi yapıp tarım kooperatifi aracılığı ile bu ürünleri halkla buluşturacak bir proje üzerinde de çalışılmalı. Belediye, özellikle Bağcılık ve çilek üretimine de girmelidir. Böyle bir uygulama, hem üretiminin artmasını sağlar, İlçenin meyvecilik geleneği yaygın şekilde halkla buluşturabilir.

Belediyeler, halkın yaşamına dokundukları oranda belediyedir.

Buna, sosyal belediyecilik veya insan odaklı belediyecilik deniliyor.

Belediyeler genelde partizanlık yapıyor. Üretkenlikten uzak savurgan bir tavır sergiliyorlar. Ya da ranta dönük çalışmalar içerisinde oluyor.

Sosyal belediyecilik kavramı, genelde yanlış anlamalara açık bir kavram. Sosyal belediyecilik denilince, sadece yardımlar akla geliyor. Muhtaçlara ayni ve nakdi yardımlar sağlamak da sosyal belediyecilik kavramı içine girer. Ama kavramın içeriği bununla sınırlı değildir.

Sosyal belediyecilik kavramının içine, istihdam yaratmak, üretmek, üretilenleri piyasa fiyatının altında halkla buluşturmak da girer.

Seydişehir belediyesi kendisine ait arazide, “ata tohumu” üretimi gerçek tohum üretimine geçebilir.

Üretilen tohumlar üretici köylülere dağıtılmaya hazırlanabilir. Bu şekilde halkın sağlıklı ya da GDO’lu olmayan sebze yeme imkânı yaratılır.

Belediyenin açık-kapalı alanlarda tohum üretiminin yansıra, sebze üretimi de yapacak bir projesi olmalıdır. Yani, doğrudan sebze üretimi yapıp tarım kooperatifi aracılığı ile bu ürünleri halkla buluşturacak bir proje üzerinde de çalışılmalı.

Belediye, özellikle Bağcılık ve çilek üretimine de girmelidir. Böyle bir uygulama, hem üretiminin artmasını sağlar, İlçenin meyvecilik geleneği yaygın şekilde halkla buluşturabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.