whatsapp

İnsanlar eve çekilince doğa hayvanlara kaldı

SİVİL TOPLUM 30.04.2020 - 01:37, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İnsanlar eve çekilince doğa hayvanlara kaldı

Seydişehir’de korona virüsün yayılımını durdurmak sosyal temastan uzak kalmaya çalışılırken inanların evlerinde vakit geçirdiği şu günlerde dağlar, meralar, piknik alanları hayvanlara kaldı. Hükümetin korona tedbirleri kapsamında çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan kesimlere yönelik işleriyle uğraşmalarına izin verilirken böğe deki hayvan sahipleri de dağlarda, meralarda piknik alanlarında hayvanlarını otlatmak için boş alanlara indi. Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan çoban Muammer Özkaldı, virüsten kaynaklı insanların eve çekilmesiyle doğanın nefes aldığını ve hayvanların daha iyi beslendiğini söyledi. Bölgede görüşlerini aldığımız hayvan sahipleri, “Çiftçilik ve hayvancılık bizim için çok önemli.  Toprağı zengin olan ilçede çoğunlukla tarım yapılıyor. Dağlarda meralardaki piknik alanı başta olmak üzere birçok yer insanların hareket halindeki yerler idi. Ancak korona virüsün gelmesi ile birlikte bu alanlar değişti. Şimdi boş kaldı. Hareketli yaşam olmadığı için çayırlar çimler boylanmaya başladı. Doğa bir nevi nefes aldı” diye konuştular. Foto; Hasan Zorlu

Seydişehir’de korona virüsün yayılımını durdurmak sosyal temastan uzak kalmaya çalışılırken inanların evlerinde vakit geçirdiği şu günlerde dağlar, meralar, piknik alanları hayvanlara kaldı.

Hükümetin korona tedbirleri kapsamında çiftçi ve hayvancılıkla uğraşan kesimlere yönelik işleriyle uğraşmalarına izin verilirken böğe deki hayvan sahipleri de dağlarda, meralarda piknik alanlarında hayvanlarını otlatmak için boş alanlara indi.

Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan çoban Muammer Özkaldı, virüsten kaynaklı insanların eve çekilmesiyle doğanın nefes aldığını ve hayvanların daha iyi beslendiğini söyledi.

Bölgede görüşlerini aldığımız hayvan sahipleri, “Çiftçilik ve hayvancılık bizim için çok önemli.  Toprağı zengin olan ilçede çoğunlukla tarım yapılıyor. Dağlarda meralardaki piknik alanı başta olmak üzere birçok yer insanların hareket halindeki yerler idi. Ancak korona virüsün gelmesi ile birlikte bu alanlar değişti. Şimdi boş kaldı. Hareketli yaşam olmadığı için çayırlar çimler boylanmaya başladı. Doğa bir nevi nefes aldı” diye konuştular.

Foto; Hasan Zorlu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.