whatsapp

İşsiz sayısı 4 milyonu aştı

SİVİL TOPLUM 21.08.2019 - 00:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İşsiz sayısı 4 milyonu aştı

Son bir yılda 1 milyon 200 bin kişi daha işsiz kaldı. Toplam işsiz sayısı 4 milyonu aştı… Ekonominin iki göstergesi vardır: Enflasyon ve işsizlik. İşsizlik artıyorsa, üretim geriliyor demektir. Üretim geriliyorsa ithalat çoğalıyor, dış ticaret açığı büyüyor demektir. Her ekonomi için felaket tablosudur bu. Durmadan pembe tablolar çiziyorlar. Türbülanstan çıkıldığını, enflasyonun inişe geçtiğini filan söylüyorlar. Bir de hayata bakın! İşsizlik büyüyor, enflasyon yükseliyor, işçi/emekli ve memurun reel ücretleri (satınalma güçleri) eriyor… Çizdikleri pembe tablo, aslında kara tablo! Daha da kötüsü, emekçilerin enflasyon karşısında yenik düşmesini engelletecek sendikalar da yok ortada. Örneğin Türk-İş son toplusözleşmesiyle işçileri sattı! Bu sıcağa kar dayanmaz! Bugün seçim olsa, cumhur ittifakı iktidarı bir daha zor görür. 4 küsur milyon işsizle hiçbir siyasal iktidar ayakları üzerinde uzun süre duramaz!

Son bir yılda 1 milyon 200 bin kişi daha işsiz kaldı. Toplam işsiz sayısı 4 milyonu aştı…

Ekonominin iki göstergesi vardır:

Enflasyon ve işsizlik.

İşsizlik artıyorsa, üretim geriliyor demektir. Üretim geriliyorsa ithalat çoğalıyor, dış ticaret açığı büyüyor demektir.

Her ekonomi için felaket tablosudur bu.

Durmadan pembe tablolar çiziyorlar. Türbülanstan çıkıldığını, enflasyonun inişe geçtiğini filan söylüyorlar.

Bir de hayata bakın!

İşsizlik büyüyor, enflasyon yükseliyor, işçi/emekli ve memurun reel ücretleri (satınalma güçleri) eriyor…

Çizdikleri pembe tablo, aslında kara tablo!

Daha da kötüsü, emekçilerin enflasyon karşısında yenik düşmesini engelletecek sendikalar da yok ortada. Örneğin Türk-İş son toplusözleşmesiyle işçileri sattı!

Bu sıcağa kar dayanmaz! Bugün seçim olsa, cumhur ittifakı iktidarı bir daha zor görür. 4 küsur milyon işsizle hiçbir siyasal iktidar ayakları üzerinde uzun süre duramaz!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.