whatsapp

İyi partiden Doğu Türkistan açıklaması

SİYASET 10.12.2019 - 20:01, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İyi partiden Doğu Türkistan açıklaması

İyi Parti Seydişehir ilçe başkanı Yılmaz Dönderici, 1933 yılında bağımsızlığını ilan eden doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yapılan zulmü kınadıklarını belirterek Türkiye ve İslam âleminin sessiz kalmışına tepki gösterdi. Dönderici açıklamasında, ‘’Doğu Türkistan şu anda özerk bir bölge olmasına rağmen Sincan özerk bölgesindeki zengin doğalgaz ve petrol yatakları sebebiyle Çin tarafından sömürülmek istenmekte ve bu sebeple bölgenin nüfus yapısını değiştirmek maksadı ile asimilasyon ve soykırım zulmü uygulanmaktadır. 1949 yılında sadece 4 ü Çinli olan Sincan özerk bölgesinde insanlık onuruna ve ahlaka aykırı uygulamalar neticesinde baskı ve zulümler artırılarak şu anda Çin nüfusu 40 oranına çıkarılmıştır. Bu esnada kültürel asimilasyon çerçevesinde; camiler yıkılmış, ibadetler yasaklanmış, Türkçe isimleri kullanmak suç sayılmış ve idamlar yaygınlaştırılmıştır. O kadar ki her Türk evine bir Çinli erkek yerleştirilerek inançlara, insanlık onuruna, ahlakına suikast düzenlenmiştir. Kısaca şu anda tüm dünyanın gözü önünde doğu Türkistan’da, tıpkı bir zamanlar Bosna- Hersek te olduğu gibi, Azerbaycan’ın dağlık Karabağ bölgesinde olduğu gibi hatta çok daha ağır bir şekilde Müslüman Türklere bir zulüm ve soykırım uygulanmaktadır. Oysaki başta Japonya ve Avrupa ülkeleri olmak üzere 23 ülke çini protesto etmesine rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden makamlardan dış işleri bakanlığından herhangi bir kınama protesto nota v.s verilmediği gibi İyi Parti’nin Müslüman Uygur Türklerine uygulanan Çin zulmünü araştırma önergesi mecliste AKP ve MHP oyları ile reddedilmiştir. Bu gerçeklik ve yaşanmışlıklardan yola çıkarak, Türkün Türk’ten başka dostu yoktur’’ sözünü düstur edinerek, Türkiye Cumhuriyeti devletini tüm siyasi partileriyle, tüm kurum ve kuruluşlarıyla, tüm sivil tolum kuruşlarını özelde Doğu Türkistan genelde Tüm Türk Dünyasına sahip çıkmaya yaptığı insanlık dışı muameleler ve soykırım nedeniyle emperyalist kızıl Çin i kınamaya ve tüm halkımızı Çin mallarını boykot etmeye davet ediyoruz.’’ dedi.

İyi Parti Seydişehir ilçe başkanı Yılmaz Dönderici, 1933 yılında bağımsızlığını ilan eden doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yapılan zulmü kınadıklarını belirterek Türkiye ve İslam âleminin sessiz kalmışına tepki gösterdi.

Dönderici açıklamasında, ‘’Doğu Türkistan şu anda özerk bir bölge olmasına rağmen Sincan özerk bölgesindeki zengin doğalgaz ve petrol yatakları sebebiyle Çin tarafından sömürülmek istenmekte ve bu sebeple bölgenin nüfus yapısını değiştirmek maksadı ile asimilasyon ve soykırım zulmü uygulanmaktadır. 1949 yılında sadece 4 ü Çinli olan Sincan özerk bölgesinde insanlık onuruna ve ahlaka aykırı uygulamalar neticesinde baskı ve zulümler artırılarak şu anda Çin nüfusu 40 oranına çıkarılmıştır. Bu esnada kültürel asimilasyon çerçevesinde; camiler yıkılmış, ibadetler yasaklanmış, Türkçe isimleri kullanmak suç sayılmış ve idamlar yaygınlaştırılmıştır. O kadar ki her Türk evine bir Çinli erkek yerleştirilerek inançlara, insanlık onuruna, ahlakına suikast düzenlenmiştir.

Kısaca şu anda tüm dünyanın gözü önünde doğu Türkistan’da, tıpkı bir zamanlar Bosna- Hersek te olduğu gibi, Azerbaycan’ın dağlık Karabağ bölgesinde olduğu gibi hatta çok daha ağır bir şekilde Müslüman Türklere bir zulüm ve soykırım uygulanmaktadır.

Oysaki başta Japonya ve Avrupa ülkeleri olmak üzere 23 ülke çini protesto etmesine rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden makamlardan dış işleri bakanlığından herhangi bir kınama protesto nota v.s verilmediği gibi İyi Parti’nin Müslüman Uygur Türklerine uygulanan Çin zulmünü araştırma önergesi mecliste AKP ve MHP oyları ile reddedilmiştir.

Bu gerçeklik ve yaşanmışlıklardan yola çıkarak, Türkün Türk’ten başka dostu yoktur’’ sözünü düstur edinerek, Türkiye Cumhuriyeti devletini tüm siyasi partileriyle, tüm kurum ve kuruluşlarıyla, tüm sivil tolum kuruşlarını özelde Doğu Türkistan genelde Tüm Türk Dünyasına sahip çıkmaya yaptığı insanlık dışı muameleler ve soykırım nedeniyle emperyalist kızıl Çin i kınamaya ve tüm halkımızı Çin mallarını boykot etmeye davet ediyoruz.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.