whatsapp

Kadınlar köyde üretip, pazarda satıyor

EKONOMİ 18.09.2020 - 01:55, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kadınlar köyde üretip, pazarda satıyor

Konya’nın Seydişehir ilçesi kırsal mahallelerinde yaşayan kadınlar, ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bahçelerinde organik olarak ürettikleri sebze, meyveleri pazarda çocuklarıyla birlikte satıyor. Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, İlçenin muhtelif kırsal mahallelerden gelen köylü kadınlar ürettikleri organik ürünleri taze olarak vatandaşa sunarak aile ekonomilerine katkı sağladıklarını söyledi. Hiçbir kimyasal madde kullanmadan doğal olarak organik ürettiklerini ifade eden Korkmaz, ‘’ Köylerinde eşleriyle birlikte sabah erken saatlerde tarla ve bahçelerden topladıkları sebze ile meyveleri pazara getiren kadınlar, tezgahlarda sergiledikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlıyor. Toprağın her karışını değerlendirerek yetiştirdiği sebze ve meyveleri satışından elde ettikleri gelirle hem ev ekonomisine hem de çocuklarının güzel bir geleceğe hazırlıyorlar. Hafta da 2 gün gün kurulan halk pazarına gelen kadınlarımızın daha iyi şartlarda satış yapabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz’’ diye konuştu.

Konya’nın Seydişehir ilçesi kırsal mahallelerinde yaşayan kadınlar, ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bahçelerinde organik olarak ürettikleri sebze, meyveleri pazarda çocuklarıyla birlikte satıyor.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, İlçenin muhtelif kırsal mahallelerden gelen köylü kadınlar ürettikleri organik ürünleri taze olarak vatandaşa sunarak aile ekonomilerine katkı sağladıklarını söyledi.

Hiçbir kimyasal madde kullanmadan doğal olarak organik ürettiklerini ifade eden Korkmaz, ‘’ Köylerinde eşleriyle birlikte sabah erken saatlerde tarla ve bahçelerden topladıkları sebze ile meyveleri pazara getiren kadınlar, tezgahlarda sergiledikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlıyor. Toprağın her karışını değerlendirerek yetiştirdiği sebze ve meyveleri satışından elde ettikleri gelirle hem ev ekonomisine hem de çocuklarının güzel bir geleceğe hazırlıyorlar. Hafta da 2 gün gün kurulan halk pazarına gelen kadınlarımızın daha iyi şartlarda satış yapabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.