whatsapp

Kadınların yufka mesaisi

EKONOMİ 20.04.2018 - 11:06, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kadınların yufka mesaisi

Seydişehir ilçesinde kadınlar yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yufka ekmek yapmaya başladı.
Yufka yapan Fatmana Ballı, yaptığı açıklamada, ustalık isteyen yufka pişirme işinin zahmetli olduğunu söyledi. Ballı, her zaman ekmek olarak yufkayı tercih ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:  "Köylerde komşular toplanarak imece usulü kış başlarken ve yaz başlangıcında çokça yaparız. Şimdi bahar geldi. Nisan ayı ile birlikte yaz ekmeğimizi yardımlaşarak yapıyoruz. Yufka sağlıklı ve daha lezzetlidir. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi yok. Tamamen doğaldır."
Seydişehir ilçesinde kadınlar yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yufka ekmek yapmaya başladı.

Yufka yapan Fatmana Ballı, yaptığı açıklamada, ustalık isteyen yufka pişirme işinin zahmetli olduğunu söyledi.
Ballı, her zaman ekmek olarak yufkayı tercih ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi: 
"Köylerde komşular toplanarak imece usulü kış başlarken ve yaz başlangıcında çokça yaparız. Şimdi bahar geldi. Nisan ayı ile birlikte yaz ekmeğimizi yardımlaşarak yapıyoruz. Yufka sağlıklı ve daha lezzetlidir. İçerisinde herhangi bir katkı maddesi yok. Tamamen doğaldır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.