whatsapp

Karaören pompaj sulama birliği sezonu açtı

EKONOMİ 21.04.2018 - 14:50, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Karaören pompaj sulama birliği sezonu açtı

Seydişehir Karaören Pompaj Sulama Birliği tarafından kesilen kurban ile 2018 yılı sulama sezonunu açtı.
Birlik Başkanı Hasan Gökçe, yaptığı açıklamada, sıcaklıkların yükselmesi ile sebze dikimi, yonca ve pancar sulamalarının erken başladığını söyledi. Gökçe, sulama sezonunun tüm bölge çiftçisine hayırlar getirmesini diledi. Ekili alanlarda erken su ihtiyacı duyulmasına neden olmasından dolayı sezona erken başladıklarını kaydeden Gökçe, "Bu yıl yağışların az olmasından dolayı tüm çiftçilerimizin suyu tasarruflu kullanmalarını istiyoruz. DSİ'den talep ettiğimiz şekilde ana kanala su bırakılmıştır. Bu hattan 7 bin 100 hektar arazide sulama yapılacak. Üreticilerimizin sıkıntısız, bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim." dedi.
Seydişehir Karaören Pompaj Sulama Birliği tarafından kesilen kurban ile 2018 yılı sulama sezonunu açtı.

Birlik Başkanı Hasan Gökçe, yaptığı açıklamada, sıcaklıkların yükselmesi ile sebze dikimi, yonca ve pancar sulamalarının erken başladığını söyledi.

Gökçe, sulama sezonunun tüm bölge çiftçisine hayırlar getirmesini diledi.
Ekili alanlarda erken su ihtiyacı duyulmasına neden olmasından dolayı sezona erken başladıklarını kaydeden Gökçe, "Bu yıl yağışların az olmasından dolayı tüm çiftçilerimizin suyu tasarruflu kullanmalarını istiyoruz. DSİ'den talep ettiğimiz şekilde ana kanala su bırakılmıştır. Bu hattan 7 bin 100 hektar arazide sulama yapılacak. Üreticilerimizin sıkıntısız, bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.