whatsapp

Karpuz ekimi başladı

EKONOMİ 20.05.2018 - 13:42, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Karpuz ekimi başladı

Seydişehir’de karpuz üretiminin önemli merkezlerinden birisi olan Kumluca Mahallesinde örtü altı karpuz tohumları toprakla buluşmaya başladı.
Bölgenin kumlu olmasından dolayı kaliteli karpuz yetiştiğini belirten Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada, geçen yıl tarlada 20 kuruşa kadar gerileyen fiyatın bu yıl kendilerini tatmin edici bir seviyede gerçekleşmesini istedi. İlçede 10 bin dekar alanda karpuz, 3 bin dekar da kavun ekimi gerçekleştiğini kaydeden Korkmaz,  ‘’İlçemizin suğla ovasındaki bereketli topraklarında iyi bir hasat dönemi geçirmeyi umut ediyoruz. Bölgemizin en önemli ekim merkezlerinden biri olan Kumluca Mahallemizde ‘Bağra Karpuzu’ ismiyle üretilmektedir. Geçen yıl 4 bin ton üretilmişti Bu yıl üretimin iki kat artmasını bekliyoruz. Amacımız üreticilerimizin alternatif ürünleri yelpazesini genişletmektir. Çiftçilerimizin hasat döneminin bereketli geçmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı. Üretici çiftçilerde Fevzi Cindere, “Önce piyasa araştırması yapıyoruz, tüccarlarla görüştükten sonra satış için harekete geçiyoruz. İnsanlar artık büyük karpuz istemiyor. 3-4 kilogramı geçmesin diye taleplerde bulunuyor. Antalya’dan bazı firmalar alım garantisi verdi. Ama en kalıcısı belediyemiz ve odamız öncülüğünde hal kurup Pazar garantisi yaratmalıyız’’diye konuştu.
Seydişehir’de karpuz üretiminin önemli merkezlerinden birisi olan Kumluca Mahallesinde örtü altı karpuz tohumları toprakla buluşmaya başladı.

Bölgenin kumlu olmasından dolayı kaliteli karpuz yetiştiğini belirten Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada, geçen yıl tarlada 20 kuruşa kadar gerileyen fiyatın bu yıl kendilerini tatmin edici bir seviyede gerçekleşmesini istedi.

İlçede 10 bin dekar alanda karpuz, 3 bin dekar da kavun ekimi gerçekleştiğini kaydeden Korkmaz,  ‘’İlçemizin suğla ovasındaki bereketli topraklarında iyi bir hasat dönemi geçirmeyi umut ediyoruz. Bölgemizin en önemli ekim merkezlerinden biri olan Kumluca Mahallemizde ‘Bağra Karpuzu’ ismiyle üretilmektedir. Geçen yıl 4 bin ton üretilmişti Bu yıl üretimin iki kat artmasını bekliyoruz. Amacımız üreticilerimizin alternatif ürünleri yelpazesini genişletmektir. Çiftçilerimizin hasat döneminin bereketli geçmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Üretici çiftçilerde Fevzi Cindere, “Önce piyasa araştırması yapıyoruz, tüccarlarla görüştükten sonra satış için harekete geçiyoruz. İnsanlar artık büyük karpuz istemiyor. 3-4 kilogramı geçmesin diye taleplerde bulunuyor. Antalya’dan bazı firmalar alım garantisi verdi. Ama en kalıcısı belediyemiz ve odamız öncülüğünde hal kurup Pazar garantisi yaratmalıyız’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.