whatsapp

Karpuz hasadı başladı

EKONOMİ 31.07.2018 - 12:36, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Karpuz hasadı başladı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde karpuz hasadına başlandı. Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada, ilçede 20 bin dekar alanda karpuz ekimi yapıldığını söyledi. Bu sene verimin oldukça iyi olduğunu ve hasadın başladığını ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti: "Bu sene pazarlama sorunu yok, üreticimiz ürününü tüccarlara tarlada satıyor. Kalitemiz yine her seneki gibi güzel ve rekoltemiz yüksek. Şu anda tüccarlar Antalya, Adana, Gaziantep, Hatay, Isparta’dan geliyor. Bizim karpuzumuz diğer illere göre daha lezzetli ve sulu olmasıyla ön plana çıkıyor. En büyük sorunumuz bu mevsimde su sorunudur. Yetkililerle temas halindeyiz." Kumluca Mahallesi'nde 15 yıldır karpuz ve kavun üretimi yapan Yunus Ünvar ise 70 dönüm araziye karpuz ve kavun ektiğini, yetiştirdiği ürünlerin tamamının doğal olduğunu aktardı. Su sorununu dile getirdi. Tarlada yetiştirdiği karpuzların 8 ile 30 kilogram ağırlığında olduğunu belirten üretici Mehmet Yeşil, “ Hakim çeşidi kavunun kilosunu 120 kuruştan, karpuzu ise 70 kuruştan satıyoruz. Şu günlerde acilen su probleminin çözülmesi gerekir’’ şeklinde konuştu.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde karpuz hasadına başlandı.
Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada, ilçede 20 bin dekar alanda karpuz ekimi yapıldığını söyledi.
Bu sene verimin oldukça iyi olduğunu ve hasadın başladığını ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:
"Bu sene pazarlama sorunu yok, üreticimiz ürününü tüccarlara tarlada satıyor. Kalitemiz yine her seneki gibi güzel ve rekoltemiz yüksek. Şu anda tüccarlar Antalya, Adana, Gaziantep, Hatay, Isparta’dan geliyor. Bizim karpuzumuz diğer illere göre daha lezzetli ve sulu olmasıyla ön plana çıkıyor. En büyük sorunumuz bu mevsimde su sorunudur. Yetkililerle temas halindeyiz."
Kumluca Mahallesi'nde 15 yıldır karpuz ve kavun üretimi yapan Yunus Ünvar ise 70 dönüm araziye karpuz ve kavun ektiğini, yetiştirdiği ürünlerin tamamının doğal olduğunu aktardı. Su sorununu dile getirdi.

Tarlada yetiştirdiği karpuzların 8 ile 30 kilogram ağırlığında olduğunu belirten üretici Mehmet Yeşil, “ Hakim çeşidi kavunun kilosunu 120 kuruştan, karpuzu ise 70 kuruştan satıyoruz. Şu günlerde acilen su probleminin çözülmesi gerekir’’ şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.