whatsapp

Kayın pederi için mahalleye hayrat çeşmesi yaptırdı

YAŞAM 25.07.2020 - 04:54, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kayın pederi için mahalleye hayrat çeşmesi yaptırdı

2017 yılında tedavi gördüğü sırada 87 yaşında hayatını kaybeden türbedar Mürsel Albayrak adına Değirmenci Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerine hayrat çeşmesi yaptırıldı. Ağustos 2017 yılında tedavi gördüğü sırada vefat eden 44 yıl türbedarlık yapan Mürsel Albayrak’ın damadı tarafından kayın pederi anısına Değirmenci mahallesinde bulunan evinin yanındaki cadde üzerine hayrat çeşmesi yaptırdı. Kayın pederinin ismini verdiği hayrat çeşmesine gelenlerin su ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Mehmet Yavuz, ruhuna Fatiha okumaları için sebil bir çeşmeyi yaptırdıklarını söyledi. Yavuz, “Burası işlek yol. Buradan geçenlerin büyük şikâyeti içecek su bulamamaktı. Ailem ve bu işe gönüllü olan tanıdıklarımla birlikte buraya bir çeşme inşa ederek, tüm insanların su ihtiyacını gidermiş olduk. Bütün ölmüşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, hepsinin mekânı cennet olsun” dedi.

2017 yılında tedavi gördüğü sırada 87 yaşında hayatını kaybeden türbedar Mürsel Albayrak adına Değirmenci Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerine hayrat çeşmesi yaptırıldı.

Ağustos 2017 yılında tedavi gördüğü sırada vefat eden 44 yıl türbedarlık yapan Mürsel Albayrak’ın damadı tarafından kayın pederi anısına Değirmenci mahallesinde bulunan evinin yanındaki cadde üzerine hayrat çeşmesi yaptırdı.

Kayın pederinin ismini verdiği hayrat çeşmesine gelenlerin su ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Mehmet Yavuz, ruhuna Fatiha okumaları için sebil bir çeşmeyi yaptırdıklarını söyledi.

Yavuz, “Burası işlek yol. Buradan geçenlerin büyük şikâyeti içecek su bulamamaktı. Ailem ve bu işe gönüllü olan tanıdıklarımla birlikte buraya bir çeşme inşa ederek, tüm insanların su ihtiyacını gidermiş olduk. Bütün ölmüşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, hepsinin mekânı cennet olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.