whatsapp

Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılık yapılan alanlar ilaçlanıyor

BELEDİYE 29.05.2020 - 11:36, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılık yapılan alanlar ilaçlanıyor

Seydişehir Belediye ekipleri, kırsal mahallelerde hayvancılığın yaygın olduğu ahırlar ve hayvansal atıkların bulunduğu alanlarda ilaçlama çalışması yaparak, zararlı haşerelerin ve sineklerin üremesinin önüne geçiyor. Çalışmalarla halk sağlığını tehdit edecek unsurların oluşması engelleniyor. İlçenin Tepecik Muhtarı Mehmet Acar, mahallelerinde ağırlıklı olarak çiftlikler ve ahırlar olduğunu ifade ederek, Belediye ekiplerine kırsal alanlarda yapmış olduğu ilaçlamadan dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçe genelinde sürdürülen sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarını kırsal mahallelerde de ara vermeden devam ettirdiklerini söyledi. 55 mahallede çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Tutal, ‘’Ekiplerimiz haşere ve sineklerin üreme, dinlenme ve yaşama alanları, yeşil alanlar ve kanallarda hayvan ahırlarının yoğun olduğu alanlarda Sağlık Bakanlığınca haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispat edilmiş ilaçlarla çalışmalarını yapıyor. Periyodik olarak merkez ve kırsal mahallelerde haşere ve sineklere karşı etkin mücadelemizi sürdürüyoruz.’’ Dedi.

Seydişehir Belediye ekipleri, kırsal mahallelerde hayvancılığın yaygın olduğu ahırlar ve hayvansal atıkların bulunduğu alanlarda ilaçlama çalışması yaparak, zararlı haşerelerin ve sineklerin üremesinin önüne geçiyor. Çalışmalarla halk sağlığını tehdit edecek unsurların oluşması engelleniyor.

İlçenin Tepecik Muhtarı Mehmet Acar, mahallelerinde ağırlıklı olarak çiftlikler ve ahırlar olduğunu ifade ederek, Belediye ekiplerine kırsal alanlarda yapmış olduğu ilaçlamadan dolayı teşekkür etti.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçe genelinde sürdürülen sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarını kırsal mahallelerde de ara vermeden devam ettirdiklerini söyledi.

55 mahallede çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Tutal, ‘’Ekiplerimiz haşere ve sineklerin üreme, dinlenme ve yaşama alanları, yeşil alanlar ve kanallarda hayvan ahırlarının yoğun olduğu alanlarda Sağlık Bakanlığınca haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispat edilmiş ilaçlarla çalışmalarını yapıyor. Periyodik olarak merkez ve kırsal mahallelerde haşere ve sineklere karşı etkin mücadelemizi sürdürüyoruz.’’ Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.