whatsapp

Kız meslek lisesi günde 20 bin maske üretecek

10.05.2020 - 09:08, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kız meslek lisesi günde 20 bin maske üretecek

Milli Eğitim Bakanlığınca Kovid-19 önlemleri kapsamında çıkan ödenekle Seydişehir Leman Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine günlük 8 saatte 20 bin maske imal edecek makine alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Okula teslim edilen makinenin MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 83 bin lira mali destekleri ile alındığını söyledi. İki gün içerisinde seri üretime geçileceğini belirten Tahir Kibar, ‘’ Okulumuzda maske üretim işlemi daha önce dikiş makineleriyle yapılıyordu. Milli Eğitim Bakanlığımızın temin ettiği seri üretim makinesi ile üretimi artırma sürecini hızlandırdık. Şimdilik günde 3 katlı tam korumalı 20 bin maske üretim kapasitesine sahip tesisimizi kurduk. Diğer üretim merkezlerimiz de bu makineden faydalanacak. Öğretmen, usta öğreticilerimiz ihtiyaç olan maskeleri seri olarak üretmeye devam edecek. Talebi karşılamak için üretilen maskelerimizi sağlık birimlerimize ve kaymakamlığımızın belirleyeceği yerlere ücretsiz teslim edeceğiz. Alüminyum Aş malzeme desteği sağladı. Şu anda okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz fedakârca çalışıyor. Ülke olarak bu süreci el birliğiyle atlatacağız. Makine temininde bize destek olan İl Müdürümüz Sayın Seyit Ali Büyük, Müdür yardımcımız Mustafa Yılmaz ve makineyi üreten Konya Kılıçaslan Meslek Lisesine teşekkür ederiz. İlçemize hayırlı olsun.’’ diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığınca Kovid-19 önlemleri kapsamında çıkan ödenekle Seydişehir Leman Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine günlük 8 saatte 20 bin maske imal edecek makine alındı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Okula teslim edilen makinenin MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 83 bin lira mali destekleri ile alındığını söyledi.

İki gün içerisinde seri üretime geçileceğini belirten Tahir Kibar, ‘’ Okulumuzda maske üretim işlemi daha önce dikiş makineleriyle yapılıyordu. Milli Eğitim Bakanlığımızın temin ettiği seri üretim makinesi ile üretimi artırma sürecini hızlandırdık. Şimdilik günde 3 katlı tam korumalı 20 bin maske üretim kapasitesine sahip tesisimizi kurduk. Diğer üretim merkezlerimiz de bu makineden faydalanacak. Öğretmen, usta öğreticilerimiz ihtiyaç olan maskeleri seri olarak üretmeye devam edecek. Talebi karşılamak için üretilen maskelerimizi sağlık birimlerimize ve kaymakamlığımızın belirleyeceği yerlere ücretsiz teslim edeceğiz. Alüminyum Aş malzeme desteği sağladı. Şu anda okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz fedakârca çalışıyor. Ülke olarak bu süreci el birliğiyle atlatacağız. Makine temininde bize destek olan İl Müdürümüz Sayın Seyit Ali Büyük, Müdür yardımcımız Mustafa Yılmaz ve makineyi üreten Konya Kılıçaslan Meslek Lisesine teşekkür ederiz. İlçemize hayırlı olsun.’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.