whatsapp

Kızılay’dan okulda kan bağış kampanyası

SİVİL TOPLUM 07.04.2019 - 16:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kızılay’dan okulda kan bağış kampanyası

Ilıca Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinden kan verme kampanyası düzenlenecek. Okulumuz Ilıca MTAL ve Kızılay işbirliği ile 08.04.2019 Pazartesi günü Saat-11:00/18:00 arasında ''kan verme kampanyası'' yapılacaktır. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Murat Koçak; Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 82 milyon insanın yaşadığı Türkiye'de yıllık kan bağışı oranının, nüfusun 1'i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Biz de okul olarak, ''bağışlanan her kan, kurtarılan 3 can'' sloganıyla yola çıktık. Kampanyamıza, Kan vererek destek olacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim.'' dedi.

Ilıca Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinden kan verme kampanyası düzenlenecek.

Okulumuz Ilıca MTAL ve Kızılay işbirliği ile 08.04.2019 Pazartesi günü Saat-11:00/18:00 arasında ''kan verme kampanyası'' yapılacaktır.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Okul Müdürü Murat Koçak; Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulunamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 82 milyon insanın yaşadığı Türkiye'de yıllık kan bağışı oranının, nüfusun 1'i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Biz de okul olarak, ''bağışlanan her kan, kurtarılan 3 can'' sloganıyla yola çıktık. Kampanyamıza, Kan vererek destek olacak olan herkese şimdiden teşekkür ederim.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.