whatsapp

Kuğulu tabiat parkı bakanlıkça onaylandı

BELEDİYE 28.05.2018 - 14:33, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kuğulu tabiat parkı bakanlıkça onaylandı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kuğulu tabiat parkı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından imzalanarak Türkiye'nin 234'üncü tabiat parkı olarak onaylandığını bildirdi.
1.7 milyon metrekarelik alanda çalışmaları devam eden Kuğulu Vadisi projesinin toplam maliyeti 79 milyon lira olacağını kaydeden Başkan Tutal, 3 etaplı projenin 1. etabı olan Kuğulu Tabiat Parkı, 2. etabı olan Vadi çalışması, 2018 yılı ikinci yarısında tamamlanacağını söyledi. A tipi kuğulu tabiat parkı olarak ilan edilmesinin Seydişehir için büyük bir gelişme olduğunu kaydeden Başkan Tutal, ‘’3 etabımız ise, eko pazar, lunapark, kır kahveleri, sera, spor tesisleri, macera parkı, seyir terası, seyir tepesi, kamp, karavan turizmi, paintball alanları, yeşil alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, midilli çiftliği, kafe ve restoranlar, su sporları, oteller, orman köşkü ile adından söz ettirecek. Emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'na,  Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Sn Harun Tüfekci'ye, Bürokratlarımıza, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İlimize ve ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kuğulu tabiat parkı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından imzalanarak Türkiye'nin 234'üncü tabiat parkı olarak onaylandığını bildirdi.

1.7 milyon metrekarelik alanda çalışmaları devam eden Kuğulu Vadisi projesinin toplam maliyeti 79 milyon lira olacağını kaydeden Başkan Tutal, 3 etaplı projenin 1. etabı olan Kuğulu Tabiat Parkı, 2. etabı olan Vadi çalışması, 2018 yılı ikinci yarısında tamamlanacağını söyledi.

A tipi kuğulu tabiat parkı olarak ilan edilmesinin Seydişehir için büyük bir gelişme olduğunu kaydeden Başkan Tutal, ‘’3 etabımız ise, eko pazar, lunapark, kır kahveleri, sera, spor tesisleri, macera parkı, seyir terası, seyir tepesi, kamp, karavan turizmi, paintball alanları, yeşil alanlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, midilli çiftliği, kafe ve restoranlar, su sporları, oteller, orman köşkü ile adından söz ettirecek. Emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu'na,  Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Sn Harun Tüfekci'ye, Bürokratlarımıza, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İlimize ve ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.