whatsapp

Kuğulu vadisi proje çalışmaları

BELEDİYE 06.09.2019 - 19:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kuğulu vadisi proje çalışmaları

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Proje ve Geliştirme Koordinatörü Mevlüt Pınarkara, Mustafa Diğilli, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin Kuğulu’da incelemelerde bulundu. Proje çalışmaları devam eden Kuğulu Vadisi Projesi çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tutal, çalışmaların biran önce hızlanması ve tamamlanması talebinde bulundu. Kuğulu Vadisi Pojesi çalışmalarının  DSİ ve KOP ile birlikte yapıldığı kaydeden Başkan Tutal;"Proje Kop Projesi.DSİ kendi programına aldığı çalışmalarına başladı ve devam ediyor. Projemizde yer alan yürüyüş yolları, seyir terasları, kır kahveleri ve diğer çalışmalarının  yapılabilmesi için A tipi mesire alanı veya tabiat parkı olması gerekiyordu.Yaptığımız girişimler konusunda çalışmalarımız sonuç verdi" dedi. Projenin en kısa sürede tamamlanması noktasında çalışmaların hızlandırılacağı kaydeden Başkan Tutal;" 1.7 metrekarelik alanı kapsayan Kuğulu Vadisi Projesi örnek bir proje olacak. Kuğulu Vadisi Projesi adı altında su sporları göleti diye bir işe başlamıştık. 1'inci gölet  100 bin metrekare olup,  2'nci gölet ise 500 bin metrekare toplamda 600 bin metrekare gölet alanı vardır. 54 bin metrekarelik ekopazar alanı olup, 16 bin  metrekare ziyaretçilere açılacak olan sera, 37 bin metrekarelik alanda spor tesisleri, macera parkı, lunapark, seyir terası, kır kahveleri, paintball alanı, kamp ve karavan turizminin yapılacağı alanlar mevcuttur. 25 bin metrekare midilli çiftliği, göl çevresinde kafe ve restoranlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, 2 bin metrekare alanda ise su sporları ve orman köşkü yer alacak. Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsis edilen C tipi mesire alanından çevrilen 484.5 hektarlık alan da ''Kuğulu Tabiat Parkı'' olarak kabul edilmiştir. Projeyi KOP, DSİ, ve Orman Genel Müdürlüğü ile ortak çalışarak yürütüyoruz. Bu çalışmamızın tamamlanmasıyla birlikte bu çalışma ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Ayrıca turizm ve ticaret alanında da büyüyerek katkı sağlayarak ilçemize birçok alanda güzellik katacak. Bakanlık hibelerinden faydalanabilmek için Kuğulu Mesire alanımızı Tabiat Parkına çevirdik. Bugün burada yapılaması gerekenler ve yatırım planlaması konusunda gerekli bilgi alışverişinde bulunduk. Ben KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımıza Koordinatörlerimize ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Proje ve Geliştirme Koordinatörü Mevlüt Pınarkara, Mustafa Diğilli, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin Kuğulu’da incelemelerde bulundu.

Proje çalışmaları devam eden Kuğulu Vadisi Projesi çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tutal, çalışmaların biran önce hızlanması ve tamamlanması talebinde bulundu.

Kuğulu Vadisi Pojesi çalışmalarının  DSİ ve KOP ile birlikte yapıldığı kaydeden Başkan Tutal;"Proje Kop Projesi.DSİ kendi programına aldığı çalışmalarına başladı ve devam ediyor. Projemizde yer alan yürüyüş yolları, seyir terasları, kır kahveleri ve diğer çalışmalarının  yapılabilmesi için A tipi mesire alanı veya tabiat parkı olması gerekiyordu.Yaptığımız girişimler konusunda çalışmalarımız sonuç verdi" dedi.

Projenin en kısa sürede tamamlanması noktasında çalışmaların hızlandırılacağı kaydeden Başkan Tutal;" 1.7 metrekarelik alanı kapsayan Kuğulu Vadisi Projesi örnek bir proje olacak. Kuğulu Vadisi Projesi adı altında su sporları göleti diye bir işe başlamıştık. 1'inci gölet  100 bin metrekare olup,  2'nci gölet ise 500 bin metrekare toplamda 600 bin metrekare gölet alanı vardır. 54 bin metrekarelik ekopazar alanı olup, 16 bin  metrekare ziyaretçilere açılacak olan sera, 37 bin metrekarelik alanda spor tesisleri, macera parkı, lunapark, seyir terası, kır kahveleri, paintball alanı, kamp ve karavan turizminin yapılacağı alanlar mevcuttur. 25 bin metrekare midilli çiftliği, göl çevresinde kafe ve restoranlar, yürüyüş ve bisiklet yolları, 2 bin metrekare alanda ise su sporları ve orman köşkü yer alacak. Orman Bölge Müdürlüğü’nden tahsis edilen C tipi mesire alanından çevrilen 484.5 hektarlık alan da ''Kuğulu Tabiat Parkı'' olarak kabul edilmiştir. Projeyi KOP, DSİ, ve Orman Genel Müdürlüğü ile ortak çalışarak yürütüyoruz. Bu çalışmamızın tamamlanmasıyla birlikte bu çalışma ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Ayrıca turizm ve ticaret alanında da büyüyerek katkı sağlayarak ilçemize birçok alanda güzellik katacak. Bakanlık hibelerinden faydalanabilmek için Kuğulu Mesire alanımızı Tabiat Parkına çevirdik. Bugün burada yapılaması gerekenler ve yatırım planlaması konusunda gerekli bilgi alışverişinde bulunduk. Ben KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımıza Koordinatörlerimize ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.