whatsapp

Kulluktan yurttaşlığa

ANALİZ 29.10.2020 - 10:26, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kulluktan yurttaşlığa

Türkiye Cumhuriyetinin özelliği, kurtuluş savaşı sonrası kurulmuş olmasıdır. Emperyalist çeteye karşı verdimiz Kuruluş Savaşımız, bir milli devrimdi. Anadolu halkı, bağımsızlığına kavuştu. Cumhuriyet ise; sultanlığı, ağalığı, tarikat ve cemaatleri saf dışı eden anti feodal karakterde bir demokratik devrimdi. Bu ikisine cumhuriyet devrimi diyoruz. Cumhuriyet devrimi ile Anadolu halkı, özgürlüğüne kavuştu; Kulluktan yurttaşlığa terfi etti. Türkiye Cumhuriyeti, İslam dünyası içindeki ilk ve tek laik cumhuriyettir. Bunu, devrimin önderi Atatürk ile askeri ve siyasi yoldaşlarına borçluyuz. Cumhuriyetimiz üzerinde 97 yıl geçmesine rağmen, hala içine sindiremeyen, hala geçmiş krallık yönetimi hayaliyle yaşayanlar var. Bunlar şunu unutuyorlar: Tarih nehri ileriye akar. Onu tersine akıtmanın olanağı yoktur! Hayat da bunu doğrulamıyor mu? Cumhuriyetimizin 97.yılını yüreklerimizde coşkuyla kutluyoruz. Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Gazi Mustafa Kemal’in devrimci ışığı!

Türkiye Cumhuriyetinin özelliği, kurtuluş savaşı sonrası kurulmuş olmasıdır.

Emperyalist çeteye karşı verdimiz Kuruluş Savaşımız, bir milli devrimdi. Anadolu halkı, bağımsızlığına kavuştu.

Cumhuriyet ise; sultanlığı, ağalığı, tarikat ve cemaatleri saf dışı eden anti feodal karakterde bir demokratik devrimdi.

Bu ikisine cumhuriyet devrimi diyoruz.

Cumhuriyet devrimi ile Anadolu halkı, özgürlüğüne kavuştu; Kulluktan yurttaşlığa terfi etti.

Türkiye Cumhuriyeti, İslam dünyası içindeki ilk ve tek laik cumhuriyettir.

Bunu, devrimin önderi Atatürk ile askeri ve siyasi yoldaşlarına borçluyuz.

Cumhuriyetimiz üzerinde 97 yıl geçmesine rağmen, hala içine sindiremeyen, hala geçmiş krallık yönetimi hayaliyle yaşayanlar var.

Bunlar şunu unutuyorlar:

Tarih nehri ileriye akar. Onu tersine akıtmanın olanağı yoktur!

Hayat da bunu doğrulamıyor mu?

Cumhuriyetimizin 97.yılını yüreklerimizde coşkuyla kutluyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet!

Yaşasın Gazi Mustafa Kemal’in devrimci ışığı!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.