whatsapp

Kumluca Mahallesinde termal sondaj çalışması

EKONOMİ 24.08.2020 - 09:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kumluca Mahallesinde termal sondaj çalışması

Görüntülü..
Konya’nın Seydişehir ilçesi Kumluca Mahallesinde Maden Teknik Arama (MTA) tarafından mevcut jeotermal su kaynaklarını miktarı artırmak amacı ile sondaj çalışması devam ediyor. İlçeye 15 km mesafedeki Kumluca Mahallesi hacılar mevkii gemli höyüğünde başlanan termal su sondaj çalışmaları 1700 metreye kadar inildiği öğrenildi. Alınan bilgilerde "6 aydır devam eden çalışmada 1700 metreye ulaşıldı. Amacımız ilçemizdeki mevcut sıcak su miktarını arttırarak bölgemizi yatırım için daha cazip bir hale getirmek. Çıkan sıcak suyun derecesi şu anda 80 C derecedir. Hedefimiz 100 ile 130 C derecedir. Termal turizmin gelişimi ve termal seraların yaygınlaşması, sağlık alanında kullanılacak.’’ denildi.
Görüntülü..

Konya’nın Seydişehir ilçesi Kumluca Mahallesinde Maden Teknik Arama (MTA) tarafından mevcut jeotermal su kaynaklarını miktarı artırmak amacı ile sondaj çalışması devam ediyor.

İlçeye 15 km mesafedeki Kumluca Mahallesi hacılar mevkii gemli höyüğünde başlanan termal su sondaj çalışmaları 1700 metreye kadar inildiği öğrenildi.

Alınan bilgilerde "6 aydır devam eden çalışmada 1700 metreye ulaşıldı. Amacımız ilçemizdeki mevcut sıcak su miktarını arttırarak bölgemizi yatırım için daha cazip bir hale getirmek. Çıkan sıcak suyun derecesi şu anda 80 C derecedir. Hedefimiz 100 ile 130 C derecedir. Termal turizmin gelişimi ve termal seraların yaygınlaşması, sağlık alanında kullanılacak.’’ denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.