whatsapp

Mardin güvercin ırkını Seydişehir’de yetiştiriyor

SİVİL TOPLUM 21.07.2019 - 18:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Mardin güvercin ırkını Seydişehir’de yetiştiriyor

Seydişehir Alaylar 2 mahallesinde yaşayan Necati Üzümcü (41), dünyanın en hızlı Mardin güvercin ırkını hobi olarak evinde yetiştiriyor. Mardin ırkını hobi olarak besleyip, kuşların hız performanslarını her gün deneyerek uçurtuyor. Mardin kuşları olarak bilinen ve soğuk bölgelerde yaşayabilen güvercinlerin yavrularını özenle büyüten Üzümcü, dalıcı özelliğine sahip bu güvercinlerin saatte 100 ile 250 kilometre hız yapabildiklerini söyledi. 7 yaşından bu yana kendisinde güvercin tutkusu olduğunu anlatan Üzümcü, ‘’Ben bu sevgiyi amcalarım sayesinde öğrendim. Ben de 7 yaşından bu yana bir tutku oluştu. Herkese tavsiye ediyorum en azından bunlarla uğraşırken kötü alışkanlıklardan uzak kalınır. Küçük yaşlarda oluşan kuş sevgisi insan sevgisinin çoğalmasına neden olur. Ben bunu ticaret için yapmıyorum benim ki küçük yaşlardan bu yana bir tutku’’ diye konuştu.

Seydişehir Alaylar 2 mahallesinde yaşayan Necati Üzümcü (41), dünyanın en hızlı Mardin güvercin ırkını hobi olarak evinde yetiştiriyor.
Mardin ırkını hobi olarak besleyip, kuşların hız performanslarını her gün deneyerek uçurtuyor.

Mardin kuşları olarak bilinen ve soğuk bölgelerde yaşayabilen güvercinlerin yavrularını özenle büyüten Üzümcü, dalıcı özelliğine sahip bu güvercinlerin saatte 100 ile 250 kilometre hız yapabildiklerini söyledi.

7 yaşından bu yana kendisinde güvercin tutkusu olduğunu anlatan Üzümcü, ‘’Ben bu sevgiyi amcalarım sayesinde öğrendim. Ben de 7 yaşından bu yana bir tutku oluştu. Herkese tavsiye ediyorum en azından bunlarla uğraşırken kötü alışkanlıklardan uzak kalınır. Küçük yaşlarda oluşan kuş sevgisi insan sevgisinin çoğalmasına neden olur. Ben bunu ticaret için yapmıyorum benim ki küçük yaşlardan bu yana bir tutku’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.