whatsapp

Merkez ilkokulunda kültürel miras sergisi

KÜLTÜR - SANAT 05.12.2019 - 12:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Merkez ilkokulunda kültürel miras sergisi

Seydişehir merkez ilkokulu, çocukların kültüre ve sanata olan ilgilerini arttırmaya yönelik etkinlik düzenleyerek okul salonunda sergiledikleri eserlerle tarihe ışık tutuyor. Okul müdürü Yasin Öşekci, İnsanlığın ilk çağlarından günümüze kadar uzanan tarihi eserlerin sergileyerek ziyaretçilere unutulmaz bir tarihi şölen sunduklarını ifade etti. Öğrencileri yaratıcı olmasının yanı sıra aynı zamanda eğlendirici ve geliştirici olmayı amaçladıklarını kaydeden Öşekci, ‘’4. Sınıf öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz tarafından kültürel miras sergisi açarak asırlık eşyalar Gün yüzüne çıkarıldı. Çocuklarımızın kültüre olan ilgilerine katkı sağlanıyor. Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından tarihe ışık tutan materyalleri toplanarak ziyaretçilerimizi bir nevi tarihi yolculuğa çıkardık. İnsanları derine götüren bir duygu. Atalarımızın, ecdadımızın daha önceki yaşayışlarını çıplak gözle görüyoruz. Her şey anlatmakla da olmuyor. Görmek ve bizzat şahit olmak lazımdır. 100 yıllık bir geçmişimizle bugüne ulaşan ibrik, su kabı, idare gaz lambası, sürahi, testi, çıkrık, gelinlik, radyo, daktilo gibi eşyalar sergileniyor. Cuma gününe kadar açık kalacak.’’ dedi.

Seydişehir merkez ilkokulu, çocukların kültüre ve sanata olan ilgilerini arttırmaya yönelik etkinlik düzenleyerek okul salonunda sergiledikleri eserlerle tarihe ışık tutuyor.

Okul müdürü Yasin Öşekci, İnsanlığın ilk çağlarından günümüze kadar uzanan tarihi eserlerin sergileyerek ziyaretçilere unutulmaz bir tarihi şölen sunduklarını ifade etti.

Öğrencileri yaratıcı olmasının yanı sıra aynı zamanda eğlendirici ve geliştirici olmayı amaçladıklarını kaydeden Öşekci, ‘’4. Sınıf öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz tarafından kültürel miras sergisi açarak asırlık eşyalar Gün yüzüne çıkarıldı. Çocuklarımızın kültüre olan ilgilerine katkı sağlanıyor. Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından tarihe ışık tutan materyalleri toplanarak ziyaretçilerimizi bir nevi tarihi yolculuğa çıkardık. İnsanları derine götüren bir duygu. Atalarımızın, ecdadımızın daha önceki yaşayışlarını çıplak gözle görüyoruz. Her şey anlatmakla da olmuyor. Görmek ve bizzat şahit olmak lazımdır. 100 yıllık bir geçmişimizle bugüne ulaşan ibrik, su kabı, idare gaz lambası, sürahi, testi, çıkrık, gelinlik, radyo, daktilo gibi eşyalar sergileniyor. Cuma gününe kadar açık kalacak.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.