whatsapp

Meslek eğitimi tanıtım toplantısı

EĞİTİM 06.06.2017 - 14:09, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Meslek eğitimi tanıtım toplantısı

Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezinde ilçedeki ortaokul ve liselerdeki rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenlerine yönelik çıraklık eğitimi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Rehber ve psikolojik danışmanlık öğretmenlerine sunum yapan Okul Müdürü Erdem Şirin, Mesleki ve teknik eğitim sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğuna dikkat çekti. Milli Eğitim Temel Kanununda değişiklikler yapılarak çıraklık eğitim zorunlu örgün eğitim kapsamına alındığını ifade eden Şirin, ‘’ Bu çalışmalar ile ekonomimizin temel yapı taşı olan esnaf ve sanatkârların çırak ihtiyaçlarının karşılanması ve çırak öğrencilerin Ahilik kültüründen gelen usta-çırak ilişkisiyle mesleklerini daha iyi öğrenmelerinin yolu açılmıştır. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanları ile öğrencilerimizin, ilgi ve isteklerine göre bir üst öğrenim kurumlarına yapacakları tercihlerinin önemi şüphesiz tartışılmaz. Bugün burada tercih döneminin daha sağlıklı yürütülmesi için yapılacak yönlendirme ve mesleki rehberlik çalışmaları, mesleki eğitimde yeni yapılanma ve okulumuzun tanıtımı için toplanmış bulunuyoruz.” dedi. Toplantıya, Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar rehber ve psikolojik danışman öğretmenleri katıldı.
Seydişehir Mesleki Eğitim Merkezinde ilçedeki ortaokul ve liselerdeki rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenlerine yönelik çıraklık eğitimi tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Rehber ve psikolojik danışmanlık öğretmenlerine sunum yapan Okul Müdürü Erdem Şirin, Mesleki ve teknik eğitim sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Milli Eğitim Temel Kanununda değişiklikler yapılarak çıraklık eğitim zorunlu örgün eğitim kapsamına alındığını ifade eden Şirin, ‘’ Bu çalışmalar ile ekonomimizin temel yapı taşı olan esnaf ve sanatkârların çırak ihtiyaçlarının karşılanması ve çırak öğrencilerin Ahilik kültüründen gelen usta-çırak ilişkisiyle mesleklerini daha iyi öğrenmelerinin yolu açılmıştır. Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanları ile öğrencilerimizin, ilgi ve isteklerine göre bir üst öğrenim kurumlarına yapacakları tercihlerinin önemi şüphesiz tartışılmaz. Bugün burada tercih döneminin daha sağlıklı yürütülmesi için yapılacak yönlendirme ve mesleki rehberlik çalışmaları, mesleki eğitimde yeni yapılanma ve okulumuzun tanıtımı için toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

Toplantıya, Kaymakam Aydın Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar rehber ve psikolojik danışman öğretmenleri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.