whatsapp

Meslek lisesinde sertifika töreni yapıldı

EĞİTİM 06.03.2020 - 12:23, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Meslek lisesinde sertifika töreni yapıldı

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan sertifika dağıtım programına; Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz katıldı. Okul Müdürü Zafer Ülkebaş program konusunda bilgilendirme yaparak, şu açıklamalarda bulundu.  Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; 2018 yılı Ulusal ajans başvuru döneminde ERASMUS programı kapsamında hazırladığımız projemiz kabul edilmiş olup hareketlilikler 2019 yılı nisan ve mayıs aylarında toplam 20 öğrenci 5 öğretmen tarafından gerçekleştirilmiştir. Avrupa’da staj faaliyetleri ve hareketlilikleri kapsamında hazırladığımız cnc katı modellme,  plc ünite kontrol avrupada staj faaliyetleri adı ile başvurusunu yaptığımız projemiz uygun görülmüştür. Bu bağlamda Elektrik bölümünden 10 öğrenci Ertan Özkaynak ve Alâeddin Erdoğan ile birlikte İspanya Barcelona kentinde 20 gün Erasmus staj faaliyeti gerçekleştirilmiş ve kültürel gezi faaliyetleri ile desteklenmiştir. Daha sonra Makine bölümünden 10 öğrenci Ertan Özkaynak ve Nail Erol ve Necdet Binol öğretmenlerimizle birlikte Portekiz Porto kentinde 20 günlük Erasmus staj faaliyetlerini gerçekleştirerek ülkemize geri gelmişlerdir. Yapılan bu faaliyetler kapsamında öğrencilerimiz Staj yaptıkları kurumlardan sertifikalarını almışlardır. Ayrıca EURO PASS belgelerini de alarak yaptıkları eğitimi taçlandırmışlardır. Proje kapsamında Avrupa’ya giden öğrencilerimizin davranışlarında gelişmeler kaydedilmiş olumlu davranışlar oluşturulmuş ve mesleki ufuklarının gelişmesinde çok faydalı olduğu gözlenmiştir. Projelere özel önem veren ve bu konudaki çalışmaları aralıksız sürdüren okulumuz için ayrıca; 2021 Yılı için bu yıl başvurusunu yaptığımız yeni projemizin adı   ‘’Robotik hareket sistemleri mekanizmalarının çalışma prensipleri, yapıları ve bileşenleri ile ilgili farklı teknik bilgi ve tecrübeler eletmek’’ olarak belirlenmiştir. Projemizin hazırlıkları tamamlanmış ve Ulusal Ajansa sunulmuştur. Yeni hazırladığımız proje tamamen yeni nesil teknolojik yeniliklerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanarak hazırlanmıştır. Almanya’daki bulunan firma ile bağlantı kurulmuştur. 10 öğrenci 2 öğretmen ve 2 hareketlilik döneminde 30 günlük staj faaliyeti olarak planlanmıştır. Kaymakamımız öğrencilere; yurt dışında staj yapmanın avantajları ve AB projelerinin eğitime katkıları konularında açıklamalarda bulunduktan sonra, projede yer alan öğretmen ve öğrencilere sertifikaları verildi.

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan sertifika dağıtım programına; Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz katıldı.

Okul Müdürü Zafer Ülkebaş program konusunda bilgilendirme yaparak, şu açıklamalarda bulundu.  Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak; 2018 yılı Ulusal ajans başvuru döneminde ERASMUS programı kapsamında hazırladığımız projemiz kabul edilmiş olup hareketlilikler 2019 yılı nisan ve mayıs aylarında toplam 20 öğrenci 5 öğretmen tarafından gerçekleştirilmiştir.

Avrupa’da staj faaliyetleri ve hareketlilikleri kapsamında hazırladığımız cnc katı modellme,  plc ünite kontrol avrupada staj faaliyetleri adı ile başvurusunu yaptığımız projemiz uygun görülmüştür. Bu bağlamda Elektrik bölümünden 10 öğrenci Ertan Özkaynak ve Alâeddin Erdoğan ile birlikte İspanya Barcelona kentinde 20 gün Erasmus staj faaliyeti gerçekleştirilmiş ve kültürel gezi faaliyetleri ile desteklenmiştir. Daha sonra Makine bölümünden 10 öğrenci Ertan Özkaynak ve Nail Erol ve Necdet Binol öğretmenlerimizle birlikte Portekiz Porto kentinde 20 günlük Erasmus staj faaliyetlerini gerçekleştirerek ülkemize geri gelmişlerdir.

Yapılan bu faaliyetler kapsamında öğrencilerimiz Staj yaptıkları kurumlardan sertifikalarını almışlardır. Ayrıca EURO PASS belgelerini de alarak yaptıkları eğitimi taçlandırmışlardır. Proje kapsamında Avrupa’ya giden öğrencilerimizin davranışlarında gelişmeler kaydedilmiş olumlu davranışlar oluşturulmuş ve mesleki ufuklarının gelişmesinde çok faydalı olduğu gözlenmiştir.

Projelere özel önem veren ve bu konudaki çalışmaları aralıksız sürdüren okulumuz için ayrıca; 2021 Yılı için bu yıl başvurusunu yaptığımız yeni projemizin adı   ‘’Robotik hareket sistemleri mekanizmalarının çalışma prensipleri, yapıları ve bileşenleri ile ilgili farklı teknik bilgi ve tecrübeler eletmek’’ olarak belirlenmiştir. Projemizin hazırlıkları tamamlanmış ve Ulusal Ajansa sunulmuştur. Yeni hazırladığımız proje tamamen yeni nesil teknolojik yeniliklerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanarak hazırlanmıştır. Almanya’daki bulunan firma ile bağlantı kurulmuştur. 10 öğrenci 2 öğretmen ve 2 hareketlilik döneminde 30 günlük staj faaliyeti olarak planlanmıştır.

Kaymakamımız öğrencilere; yurt dışında staj yapmanın avantajları ve AB projelerinin eğitime katkıları konularında açıklamalarda bulunduktan sonra, projede yer alan öğretmen ve öğrencilere sertifikaları verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.