whatsapp

Milletvekilleri vatandaşı hatırlamaz oldu

ANALİZ 16.02.2020 - 13:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Milletvekilleri vatandaşı hatırlamaz oldu

Geçmişten bir hatırlatma
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi(CHS)parlamentonun, dolayısıyla milletvekillerinin bir önceki sisteme göre, işlevlerini kısıtladı. Cumhurbaşkanının atadığı bakanlar kurulu, TBMM’ne karşı sorumlu değil. Bundandır, milletvekillerinin seçmenleri için bakanlık kapılarında iş takibi yaptıkları dönem de sona erdi. Bakanları artık sadece muhalif milletvekilleri değil, iktidar milletvekilleri bile göremiyor! Bu yeni durum, milletvekilleri ile seçmenlerin arasındaki bağı da zayıflattı. Örneğin parlamenter sistemde milletvekilleri sık sık seçim bölgelerine gidip dert dinlerken, o da ortadan kalktı. Milletvekillerinin parti teşkilatlarına bile ihtiyacı kalmadı. Çünkü onları listeye parti teşkilatları değil, tepedekiler yazıyor. Seydişehir’e epeydir milletvekili uğramadı. Gelseler de belediye ve partilerini ziyaret edip vatandaşa görünmeden gidiyor. Bu yüzden yöremizde de milletvekili kavramının içi boşaldı. Millet, vekilsiz kaldı Tabii bütün suçu yeni sisteme atamayız. Milletvekillerinin  karşısında el pençe divan durulursa vatandaşı hiçe sayarlar. Geçmişten bir hatırlatma! Vaktiyle komşu ilçenin birinde bir milletvekili vardı. İstediği yere il, istediğinin işini takip, istediğine iş vs gibi hayal dağıtırdı. Partisindeki muhaliflere gözdağı belediye başkanlarına tepeden bakarlar vatandaşı azarlardı. Ta! ki Seydişehir’e dokununcaya kadar. İşte o zaman elbirliğiyle ayağa kalkıldı. Bunu gören Milletvekilleri de asli işlerine dönerek vatandaşı hatırlar oldu.
Geçmişten bir hatırlatma

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi(CHS)parlamentonun, dolayısıyla milletvekillerinin bir önceki sisteme göre, işlevlerini kısıtladı.

Cumhurbaşkanının atadığı bakanlar kurulu, TBMM’ne karşı sorumlu değil.

Bundandır, milletvekillerinin seçmenleri için bakanlık kapılarında iş takibi yaptıkları dönem de sona erdi.

Bakanları artık sadece muhalif milletvekilleri değil, iktidar milletvekilleri bile göremiyor!

Bu yeni durum, milletvekilleri ile seçmenlerin arasındaki bağı da zayıflattı.

Örneğin parlamenter sistemde milletvekilleri sık sık seçim bölgelerine gidip dert dinlerken, o da ortadan kalktı.

Milletvekillerinin parti teşkilatlarına bile ihtiyacı kalmadı. Çünkü onları listeye parti teşkilatları değil, tepedekiler yazıyor.

Seydişehir’e epeydir milletvekili uğramadı. Gelseler de belediye ve partilerini ziyaret edip vatandaşa görünmeden gidiyor.

Bu yüzden yöremizde de milletvekili kavramının içi boşaldı. Millet, vekilsiz kaldı

Tabii bütün suçu yeni sisteme atamayız. Milletvekillerinin  karşısında el pençe divan durulursa vatandaşı hiçe sayarlar.

Geçmişten bir hatırlatma! Vaktiyle komşu ilçenin birinde bir milletvekili vardı. İstediği yere il, istediğinin işini takip, istediğine iş vs gibi hayal dağıtırdı. Partisindeki muhaliflere gözdağı belediye başkanlarına tepeden bakarlar vatandaşı azarlardı. Ta! ki Seydişehir’e dokununcaya kadar. İşte o zaman elbirliğiyle ayağa kalkıldı. Bunu gören Milletvekilleri de asli işlerine dönerek vatandaşı hatırlar oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.