whatsapp

Öğrencilere sağlık taraması

SAĞLIK 20.09.2019 - 12:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğrencilere sağlık taraması

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Sağlık Bakanlığı ile yaptığı Okul Sağlığı İş Birliği protokolüne istinaden, 2019-2020 yılında yapılması gereken muayene ve izlem için tüm öğrencilere aile sağlığı merkezlerinde genel sağlık taramaları yapılıyor. Seydişehir ilçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Özdemir, ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin okul sağlığını korunması ve geliştirilmesi sağlıklı nesiller için genel sağlık taraması yapıldığını söyledi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’ Okullarımızdaki tüm öğrencilerimize muayene, izlem taramalarının yapılabilmesi için ulaşımı zor köy okullarındaki çocukları ailelerinin izni alınarak öğretmenleri kontrolünde servisle aile hekimliğimize getirerek genel muayene ve tahlillerini yapıp tekrar okullarına bırakıyoruz. Şehir merkezdekiler ise program dâhilinde kendileri gelecek. 6-21 yaş arası öğrenci gruplarında fiziki muayene ile kronik hastalık, kan tahlili, büyüme gelişme bozukluğu, şeker, tansiyon tespiti yapıyoruz. Aynı zamanda görme muayenesi ve özel şikâyetlerini de dinliyoruz’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Sağlık Bakanlığı ile yaptığı Okul Sağlığı İş Birliği protokolüne istinaden, 2019-2020 yılında yapılması gereken muayene ve izlem için tüm öğrencilere aile sağlığı merkezlerinde genel sağlık taramaları yapılıyor.

Seydişehir ilçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Özdemir, ilk ve orta dereceli okul öğrencilerinin okul sağlığını korunması ve geliştirilmesi sağlıklı nesiller için genel sağlık taraması yapıldığını söyledi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’ Okullarımızdaki tüm öğrencilerimize muayene, izlem taramalarının yapılabilmesi için ulaşımı zor köy okullarındaki çocukları ailelerinin izni alınarak öğretmenleri kontrolünde servisle aile hekimliğimize getirerek genel muayene ve tahlillerini yapıp tekrar okullarına bırakıyoruz. Şehir merkezdekiler ise program dâhilinde kendileri gelecek. 6-21 yaş arası öğrenci gruplarında fiziki muayene ile kronik hastalık, kan tahlili, büyüme gelişme bozukluğu, şeker, tansiyon tespiti yapıyoruz. Aynı zamanda görme muayenesi ve özel şikâyetlerini de dinliyoruz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.