whatsapp

Öldükten sonra görmeye ve duymaya devam ediyoruz

YAŞAM 30.09.2018 - 23:52, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öldükten sonra görmeye ve duymaya devam ediyoruz

ABD Langona Tıp Fakültesi’nden Dr. Sam Parnia’ya göre kalbi durarak ölen kişiler sonraki konuşmaları duyabiliyor ve yaşananları görebiliyor. Bilim insanları ilginç bir iddiayla tartışma yarattı. Buna göre bedenin yaşamsal fonksiyonları sona erse de, yani ölüm gerçekleşse bile bilinç bir süre daha devam ediyor. Bu da teorik olarak, doktorlar söz konusu kişinin ‘öldüğünü’ açıkladığı anı duyduğu anlamına geliyor. Hürriyet’te yer alan habere göre, söz konusu iddianın sahibi New York’taki NYU Langona Tıp Fakültesi’nden kritik bakım ve re animasyon araştırmaları direktörü Dr. Sam Parnia’ya ait. Parnia ve ekibi kalbi duran, teknik olarak ölmüş, ancak ilk yardımla canlandırılan kişileri araştırmış. Geniş çaplı araştırmada, öldüğü açıklanan kişilerin sonraki konuşmaları da duyduğu ve gördüğü anlaşılmış. Hastaların anlattıkları o anda odada bulunan sağlık görevlileriyle de doğrulanmış. Ölüm, fiziksel olarak kalbin atmaması, beyne giden kanın durması şeklinde açıklanıyor. Dr. Parnia’ya göre kalbin kan pompalanması durduğunda beynin fonksiyonları, refleksleri de durmaya başlıyor. Ancak kanıtlar biri öldüğünde beyinde bir enerjinin ortaya çıktığını ortaya koyuyor. 2013 yılında da Michigan Üniversitesi’nden araştırmacılar, kontrollü bir şekilde kalp krizi geçirtilen anestezi altındaki farelerin beyinlerinin elektrik sinyallerini araştırmıştı. Burada da ‘klinik ölümün’ artından beyin aktivitelerinde ‘hiper-uyarı durumunun yaşandığı tespit edilmişti.

ABD Langona Tıp Fakültesi’nden Dr. Sam Parnia’ya göre kalbi durarak ölen kişiler sonraki konuşmaları duyabiliyor ve yaşananları görebiliyor.

Bilim insanları ilginç bir iddiayla tartışma yarattı. Buna göre bedenin yaşamsal fonksiyonları sona erse de, yani ölüm gerçekleşse bile bilinç bir süre daha devam ediyor.

Bu da teorik olarak, doktorlar söz konusu kişinin ‘öldüğünü’ açıkladığı anı duyduğu anlamına geliyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre, söz konusu iddianın sahibi New York’taki NYU Langona Tıp Fakültesi’nden kritik bakım ve re animasyon araştırmaları direktörü Dr. Sam Parnia’ya ait.

Parnia ve ekibi kalbi duran, teknik olarak ölmüş, ancak ilk yardımla canlandırılan kişileri araştırmış. Geniş çaplı araştırmada, öldüğü açıklanan kişilerin sonraki konuşmaları da duyduğu ve gördüğü anlaşılmış. Hastaların anlattıkları o anda odada bulunan sağlık görevlileriyle de doğrulanmış.

Ölüm, fiziksel olarak kalbin atmaması, beyne giden kanın durması şeklinde açıklanıyor. Dr. Parnia’ya göre kalbin kan pompalanması durduğunda beynin fonksiyonları, refleksleri de durmaya başlıyor. Ancak kanıtlar biri öldüğünde beyinde bir enerjinin ortaya çıktığını ortaya koyuyor.

2013 yılında da Michigan Üniversitesi’nden araştırmacılar, kontrollü bir şekilde kalp krizi geçirtilen anestezi altındaki farelerin beyinlerinin elektrik sinyallerini araştırmıştı.

Burada da ‘klinik ölümün’ artından beyin aktivitelerinde ‘hiper-uyarı durumunun yaşandığı tespit edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.