whatsapp

Organik Köylü Pazarına İlgi

EKONOMİ 26.08.2017 - 22:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Organik Köylü Pazarına İlgi

Seydişehirli üreticiler, bahçelerindeki daldan kopardıkları meyve ve sebzeleri Köylü Pazarında vatandaşlarla buluşturuyor.
Seydişehir Belediyesi tarafından kurulan Pazarda vatandaşa daha organik bir alışveriş imkânı sağlıyor. Her hafta köylü Pazarına geldiğini anlatan Fatma Can, “Kendi ellerimle katkısız olarak bahçemde yetiştirdiğim domatesi, biberi, patlıcanı, kabağı bu pazarda vatandaşlara ucuz fiyata sunuyorum” dedi. Eşiyle birlikte üretip pazarda sattıklarını dile getiren Saffet Kale, ‘’Sebze ve kavun karpuzları tarlamda yetiştirdim. Garantili ve lezzetlidir. En ufak bir kimyasal ilaç katkısı yoktur. Bunun yanı sıra hayvansal ürünler de satıyorum. Müşterilerim benim sabittir her hafta bizden almayı tercih ederler’’ Köy Pazarı’na alışverişe gelen Hasan Can, ise şunları kaydetti; “ Ben her yaz Antalya’dan buraya gelir 3 ay kalırım. Burayı geçen yıl öğrendim. Üretici köylülerimiz ilaçsız doğal tarım yaptıkları için biz de buradan alışveriş etmeyi tercih ediyoruz.’’diye konuştu. Organik sebze ve meyve üretimini desteklediklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Hem üretici kazanıyor hem de vatandaşlarımız daha sağlıklı ürünler tüketiyor. Burasının bu denli rağbet görmesi bizleri de memnun ediyor” diye konuştu.
Seydişehirli üreticiler, bahçelerindeki daldan kopardıkları meyve ve sebzeleri Köylü Pazarında vatandaşlarla buluşturuyor.

Seydişehir Belediyesi tarafından kurulan Pazarda vatandaşa daha organik bir alışveriş imkânı sağlıyor.

Her hafta köylü Pazarına geldiğini anlatan Fatma Can, “Kendi ellerimle katkısız olarak bahçemde yetiştirdiğim domatesi, biberi, patlıcanı, kabağı bu pazarda vatandaşlara ucuz fiyata sunuyorum” dedi.

Eşiyle birlikte üretip pazarda sattıklarını dile getiren Saffet Kale, ‘’Sebze ve kavun karpuzları tarlamda yetiştirdim. Garantili ve lezzetlidir. En ufak bir kimyasal ilaç katkısı yoktur. Bunun yanı sıra hayvansal ürünler de satıyorum. Müşterilerim benim sabittir her hafta bizden almayı tercih ederler’’

Köy Pazarı’na alışverişe gelen Hasan Can, ise şunları kaydetti; “ Ben her yaz Antalya’dan buraya gelir 3 ay kalırım. Burayı geçen yıl öğrendim. Üretici köylülerimiz ilaçsız doğal tarım yaptıkları için biz de buradan alışveriş etmeyi tercih ediyoruz.’’diye konuştu.

Organik sebze ve meyve üretimini desteklediklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Hem üretici kazanıyor hem de vatandaşlarımız daha sağlıklı ürünler tüketiyor. Burasının bu denli rağbet görmesi bizleri de memnun ediyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.