whatsapp

Orhan Özel basın bildirisi yayınladı

SİYASET 24.01.2020 - 15:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Orhan Özel basın bildirisi yayınladı

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, gazeteci yazar Uğur Mumcu ve şehit polis Gaffar Okkan’ın katledilişlerinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında 24 Ocak tarihinde hayatını kaybeden Uğur Mumcu ve Gaffar Okan’ı özelem ve rahmetle andığını ifade eden Başkan Özel, “Araştırmacı gazeteci olmanın ötesinde Türkiye’nin demokrasi ve aydınlanma mücadelesinde, kalpaksız bir Kuvayı Milliye neferi olan, Bölücü Pkk nın ve devlet içindeki kirli Cemaat, tarikat ilişkilerini her yönüyle ortaya koyan;  gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 27’nci, görevi başında şehit edilen Gaffar Okkan’ın 19’uncu ölüm yıl dönümündeyiz. Bu güne kadar ne yazık ki, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet kazanımlarının ışığında, akıl bilim ve çağdaşlık yolunda yürüyen pek çok aydın ve bilim insanı, haince tuzaklarla aramızdan ayrıldı. Demokrasi şehitlerimiz, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Necip Hablemitoğlu ve Gaffar Okkan bu ülkenin cesur ve onurlu isimleri olarak fikir mücadelemizde ilelebet yaşayacaktır.  Uğur Mumcu’nun korkusuz ve onurlu kalemi ile verdiği tam bağımsız, demokratik Türkiye mücadelesi, bugün artan baskılara rağmen, korkusuz gazetecilerin kalemlerinde, Cumhuriyet gençlerinin aydınlanma mücadelesinde aynı kararlılıkla devam etmektedir. 24 Ocak 1993’te katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001 tarihinde katledilen, devlet ile halk arasında güçlü bağlar kuran, vatan aşkıyla görevini yaparken şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” . Onların çoğunun katili bulunmamış olsa da; biz biliyoruz ki, o katiller ve işbirlikçileri uzun vadede kendi pisliklerinde boğulmuşlardır, boğulacaklardır.  Ancak şu bilinsin ki; bizlerin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Aydınlık Türkiye Cumhuriyetini yaşatma mücadelemiz hiç bitmeyecektir. Ülke bütünlüğü,  Demokrasi ve adalet yolunda şehit olanları rahmet ve minnetle anıyoruz. 

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, gazeteci yazar Uğur Mumcu ve şehit polis Gaffar Okkan’ın katledilişlerinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında 24 Ocak tarihinde hayatını kaybeden Uğur Mumcu ve Gaffar Okan’ı özelem ve rahmetle andığını ifade eden Başkan Özel, “Araştırmacı gazeteci olmanın ötesinde Türkiye’nin demokrasi ve aydınlanma mücadelesinde, kalpaksız bir Kuvayı Milliye neferi olan, Bölücü Pkk nın ve devlet içindeki kirli Cemaat, tarikat ilişkilerini her yönüyle ortaya koyan;  gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun katledilişinin 27’nci, görevi başında şehit edilen Gaffar Okkan’ın 19’uncu ölüm yıl dönümündeyiz. Bu güne kadar ne yazık ki, Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet kazanımlarının ışığında, akıl bilim ve çağdaşlık yolunda yürüyen pek çok aydın ve bilim insanı, haince tuzaklarla aramızdan ayrıldı. Demokrasi şehitlerimiz, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Necip Hablemitoğlu ve Gaffar Okkan bu ülkenin cesur ve onurlu isimleri olarak fikir mücadelemizde ilelebet yaşayacaktır.

 Uğur Mumcu’nun korkusuz ve onurlu kalemi ile verdiği tam bağımsız, demokratik Türkiye mücadelesi, bugün artan baskılara rağmen, korkusuz gazetecilerin kalemlerinde, Cumhuriyet gençlerinin aydınlanma mücadelesinde aynı kararlılıkla devam etmektedir. 24 Ocak 1993’te katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ve 24 Ocak 2001 tarihinde katledilen, devlet ile halk arasında güçlü bağlar kuran, vatan aşkıyla görevini yaparken şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” . Onların çoğunun katili bulunmamış olsa da; biz biliyoruz ki, o katiller ve işbirlikçileri uzun vadede kendi pisliklerinde boğulmuşlardır, boğulacaklardır.  Ancak şu bilinsin ki; bizlerin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Aydınlık Türkiye Cumhuriyetini yaşatma mücadelemiz hiç bitmeyecektir. Ülke bütünlüğü,  Demokrasi ve adalet yolunda şehit olanları rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.