whatsapp

Oto galericilere yeterlilik belgeleri verildi

SİVİL TOPLUM 06.11.2018 - 12:01, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Oto galericilere yeterlilik belgeleri verildi

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar odasında, İkinci el araç alım satımı yapan meslek erbabına yeni çıkarılan yasaya göre bu mesleği yapan ve yapacak olanlar için zorunluluk haline getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitim ve sınavlarını tamamlayanlara belgeleri ve kimlik kartları verildi. Belgeler Seydişehir Esnaf ve sanatkârlar odasında düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende oda adına açıklamada bulunan Başkan İbrahim Aypar; ‘’Oda olarak, Misyonumuz ve projelerimiz içinde yer alan oda üyelerimizin her türlü eğitim ve sosyal hayatları ile ilgili konularda da gerekli özveriyi göstermekteyiz. 13 Şubat 2018 Tarihinde yürürlüğe giren ve 13 Mayıs 2019 tarihinden uygulamaya başlanacak olan kanunla, bundan sonra 2.el araç alım satımında mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmeler ve kimseler araç alıp satamayacaklar. Bu yüzden oto alım satımı yapan Galerici üyelerimizin almaları gereken bu belgenin Sanayi Ticaret Bakanlığı adına belgelerin eğitimini vermeye yetkili Alberk firması ile yaptığımız protokol neticesinde üyelerimizi İl dışına çıkmadan eğitim ve sınavlarını odamız hizmet binasında gerçekleştirdik. İlk grupta yer alıp Eğitimlerini tamamlayan üyelerimize sertifikalarını vermekten mutluluk duyuyoruz. Diğer gruplar ve daha başka meslek gruplarında da aynı eğitimleri alınmasında oda yönetim olarak her türlü fedakârlığı yapmaya devam edeceğiz. Belgelerin esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar odasında, İkinci el araç alım satımı yapan meslek erbabına yeni çıkarılan yasaya göre bu mesleği yapan ve yapacak olanlar için zorunluluk haline getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitim ve sınavlarını tamamlayanlara belgeleri ve kimlik kartları verildi.
Belgeler Seydişehir Esnaf ve sanatkârlar odasında düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törende oda adına açıklamada bulunan Başkan İbrahim Aypar; ‘’Oda olarak, Misyonumuz ve projelerimiz içinde yer alan oda üyelerimizin her türlü eğitim ve sosyal hayatları ile ilgili konularda da gerekli özveriyi göstermekteyiz. 13 Şubat 2018 Tarihinde yürürlüğe giren ve 13 Mayıs 2019 tarihinden uygulamaya başlanacak olan kanunla, bundan sonra 2.el araç alım satımında mesleki yeterlilik belgesi olmayan işletmeler ve kimseler araç alıp satamayacaklar. Bu yüzden oto alım satımı yapan Galerici üyelerimizin almaları gereken bu belgenin Sanayi Ticaret Bakanlığı adına belgelerin eğitimini vermeye yetkili Alberk firması ile yaptığımız protokol neticesinde üyelerimizi İl dışına çıkmadan eğitim ve sınavlarını odamız hizmet binasında gerçekleştirdik.
İlk grupta yer alıp Eğitimlerini tamamlayan üyelerimize sertifikalarını vermekten mutluluk duyuyoruz. Diğer gruplar ve daha başka meslek gruplarında da aynı eğitimleri alınmasında oda yönetim olarak her türlü fedakârlığı yapmaya devam edeceğiz. Belgelerin esnaf arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.