whatsapp

Özel uygulama okulunda marul hasatı başladı

EĞİTİM 04.05.2021 - 03:36, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Özel uygulama okulunda marul hasatı başladı

Ürün çeşitliliğini artırarak sebzede yüksek rekolte hedefleyen Seydişehir Özel Eğitim Uygulama Okulu genişlettikleri sera alanında üçüncü kez ürettikleri marulların hasatını yaparak bölge pazarlarına göndermeye başladı Okulun modern üretim serasında farklı marul üretimi yapıldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, öğrencilere yönelik her türlü projeye destek verdiklerini söyledi. Marulları bölge pazarlarına göndermeye başladıklarını aktaran Kibar, "KOP destekleriyle kurulan serada marul ürünü hasat yapılmaya başlandı. Birçok pazara gönderiliyor. Pazarın durumuna göre her yıl üretimi artırıyoruz. Öğrencilerimiz okulda aldıkları teorik bilgiyi uygulamaya dökerek çeşitli ürünler yetiştirip hem okul hem de ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Çiftçilerimize de örnek oluyorlar. Okulda domates, biber, çilek, gibi ürünler öğrenciler tarafından da yetiştiriliyor. Okul müdürümüz Cafer Akın ve öğretmen, öğrencilerimizi tebrik ediyorum’’ diye konuştu.

Ürün çeşitliliğini artırarak sebzede yüksek rekolte hedefleyen Seydişehir Özel Eğitim Uygulama Okulu genişlettikleri sera alanında üçüncü kez ürettikleri marulların hasatını yaparak bölge pazarlarına göndermeye başladı

Okulun modern üretim serasında farklı marul üretimi yapıldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, öğrencilere yönelik her türlü projeye destek verdiklerini söyledi.

Marulları bölge pazarlarına göndermeye başladıklarını aktaran Kibar, "KOP destekleriyle kurulan serada marul ürünü hasat yapılmaya başlandı. Birçok pazara gönderiliyor. Pazarın durumuna göre her yıl üretimi artırıyoruz. Öğrencilerimiz okulda aldıkları teorik bilgiyi uygulamaya dökerek çeşitli ürünler yetiştirip hem okul hem de ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. Çiftçilerimize de örnek oluyorlar. Okulda domates, biber, çilek, gibi ürünler öğrenciler tarafından da yetiştiriliyor. Okul müdürümüz Cafer Akın ve öğretmen, öğrencilerimizi tebrik ediyorum’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.