whatsapp

Pazarda giyim ve oyuncak satılmayacak

BELEDİYE 30.03.2020 - 13:14, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Pazarda giyim ve oyuncak satılmayacak

Seydişehir Belediyesi Koronavirüsle mücadelede kapsamında vatandaşların toplu bulunduğu pazar yerlerinde hijyen çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Belediyeden yapılan açıklamada,''Mevcut iki pazar yerinde yoğunluğu dağıtmak için belirlenen yeni kararlar gereği tezgâh ve sergi arasında en az 3 metre mesafe olacak. Ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışının yapılması sağlanacak. Bu konuda Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırarak gerekli uyarıları yapacak. Ayrıca pazarcı esnafının kişisel hijyen kurallarına uyması, maske ve eldiven kullanarak koruyucu önlemleri almaları gerekmektedir. Alınan tedbirler kapsamında sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda, temizlik maddelerinin karşılandığı pazarda giyim, oyuncak ve benzeri zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına ikinci bir emre kadar izin verilmeyecek.''

Seydişehir Belediyesi Koronavirüsle mücadelede kapsamında vatandaşların toplu bulunduğu pazar yerlerinde hijyen çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada,''Mevcut iki pazar yerinde yoğunluğu dağıtmak için belirlenen yeni kararlar gereği tezgâh ve sergi arasında en az 3 metre mesafe olacak. Ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenmesi ve satışının yapılması sağlanacak. Bu konuda Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırarak gerekli uyarıları yapacak. Ayrıca pazarcı esnafının kişisel hijyen kurallarına uyması, maske ve eldiven kullanarak koruyucu önlemleri almaları gerekmektedir. Alınan tedbirler kapsamında sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda, temizlik maddelerinin karşılandığı pazarda giyim, oyuncak ve benzeri zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına ikinci bir emre kadar izin verilmeyecek.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.