whatsapp

Sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek sempozyumu

SAĞLIK 24.10.2016 - 22:54, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek sempozyumu

Önceki yıllarda Seydişehir Devlet hastanesi Baştabipliği ve Baştabip yardımcılığı görevlerini yürüten ve Konya’da yılın hekimi seçilen Dr. Serkan Akıncı Sağlık-Sen Stratejik Araştırma Merkezi Enstitüsü (SASAM Enstitüsü) tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek’ sempozyumunda sunum yaptı.
 Sempozyumun açılışına Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, TBMM Aile, Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanısıra milletvekilleri, bürokratlar, akademisyenler ve sağlık çalışanları katıldı. İki gün süren sempozyum, gerçekleştirilen dört panelle sona erdi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ konuşmasında, SASAM’ın kuruluşunun istişaresine kendisinin de katıldığını, dünyada örneğine az rastlanır, faydalı bir çalışma olduğunu söyledi. SASAM’ın benzer örgütler için örnek bir çalışma modeli olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, Türkiye’nin en önemli sağlık meselelerini ele almasının yapılan işin büyüklüğünü ortaya koyduğunu ifade etti. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş başarılı bir sempozyum gerçekleştiğini, katkı sunan tüm davetli ve katılımcılara teşekkür etti. Sempozyum sonrası hazırlanacak raporun ilgili kurumlara sunulacağını söyleyen Memiş, “Sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek hedefine ulaşmak için gerekli olan halk sağlığı, halk sağlığı hizmetlerinin sunumu, kadro, istihdam ve hizmet sunumunda yaşanan sorunlar detaylı şekilde ele alındı. Konusunda yetkin akademisyen ve bürokratlarımız bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Katılanlara, katkı sunanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Aile Hekimi Dr. Serkan Akıncı’da yaptığı sunumda  “Halk Sağlığı Hizmetlerinde Çalışanların Sorunları” konusunda katılımcılara sunum yaptı. Dr. Serkan Akıncı sempozyumun çok başarılı ve verimli geçtiğini, Sağlıklı gelecek ve sağlıklı toplum hedefine ulaşmak için sempozyumdan olumlu ve faydalı sonuçlar çıktığına olan inancını dile getirdi ve SASAM Enstitüsü “Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek” sempozyumu ile büyük bir sorumluluğu daha yerine getirmiştir, çok verimli olduğunu düşündüğüm program için Sağlık-Sen ve SASAM Enstitüsüne teşekkür ederim.” dedi. (Zeki Erman)
Önceki yıllarda Seydişehir Devlet hastanesi Baştabipliği ve Baştabip yardımcılığı görevlerini yürüten ve Konya’da yılın hekimi seçilen Dr. Serkan Akıncı Sağlık-Sen Stratejik Araştırma Merkezi Enstitüsü (SASAM Enstitüsü) tarafından düzenlenen ‘Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek’ sempozyumunda sunum yaptı.

 Sempozyumun açılışına Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, TBMM Aile, Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanısıra milletvekilleri, bürokratlar, akademisyenler ve sağlık çalışanları katıldı.

İki gün süren sempozyum, gerçekleştirilen dört panelle sona erdi. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ konuşmasında, SASAM’ın kuruluşunun istişaresine kendisinin de katıldığını, dünyada örneğine az rastlanır, faydalı bir çalışma olduğunu söyledi. SASAM’ın benzer örgütler için örnek bir çalışma modeli olduğunu söyleyen Bakan Akdağ, Türkiye’nin en önemli sağlık meselelerini ele almasının yapılan işin büyüklüğünü ortaya koyduğunu ifade etti. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş başarılı bir sempozyum gerçekleştiğini, katkı sunan tüm davetli ve katılımcılara teşekkür etti. Sempozyum sonrası hazırlanacak raporun ilgili kurumlara sunulacağını söyleyen Memiş, “Sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek hedefine ulaşmak için gerekli olan halk sağlığı, halk sağlığı hizmetlerinin sunumu, kadro, istihdam ve hizmet sunumunda yaşanan sorunlar detaylı şekilde ele alındı. Konusunda yetkin akademisyen ve bürokratlarımız bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Katılanlara, katkı sunanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Aile Hekimi Dr. Serkan Akıncı’da yaptığı sunumda  “Halk Sağlığı Hizmetlerinde Çalışanların Sorunları” konusunda katılımcılara sunum yaptı.

Dr. Serkan Akıncı sempozyumun çok başarılı ve verimli geçtiğini, Sağlıklı gelecek ve sağlıklı toplum hedefine ulaşmak için sempozyumdan olumlu ve faydalı sonuçlar çıktığına olan inancını dile getirdi ve SASAM Enstitüsü “Sağlıklı Toplum, Sağlıklı Gelecek” sempozyumu ile büyük bir sorumluluğu daha yerine getirmiştir, çok verimli olduğunu düşündüğüm program için Sağlık-Sen ve SASAM Enstitüsüne teşekkür ederim.” dedi. (Zeki Erman)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.