whatsapp

Salça telaşı sürüyor

SİVİL TOPLUM 25.09.2019 - 13:44, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Salça telaşı sürüyor

Kış hazırlıklarının son hızıyla devam ettiği Seydişehir’de, hanımlar havalar güzel giderken biber ve domates salçası yapımına devam ediyorlar. Eylül ayının son günlerini yaşamamıza rağmen ilçede hava sıcaklıkları, kış hazırlıkları yapan hanımların istedikleri şekilde gidiyor. Salça yapmak isteyen bayanlar, salçalık domatesi 1 TL’ye, kırmızıbiber ise 10 TL den satılıyor. Evlerinin ihtiyacı olan salçaları komşu dayanışmalarıyla üretiyorlar. Annesinin yanın genç kızlığından bu yana salça yaptığını belirten komşulardan 70 yaşındaki Anadın Çevik, ‘’salçalık domates ve biberleri kendi bahçemizde yetiştiriyoruz. Yeterli olmazsa güvendiğimiz yerden alarak yapıyoruz. Yıllardan beri salçamızı doğal olarak kendimiz yaparak tüketiyoruz. Bu işi de komşularla birlikte yapıyoruz’’ dedi.

Kış hazırlıklarının son hızıyla devam ettiği Seydişehir’de, hanımlar havalar güzel giderken biber ve domates salçası yapımına devam ediyorlar.

Eylül ayının son günlerini yaşamamıza rağmen ilçede hava sıcaklıkları, kış hazırlıkları yapan hanımların istedikleri şekilde gidiyor. Salça yapmak isteyen bayanlar, salçalık domatesi 1 TL’ye, kırmızıbiber ise 10 TL den satılıyor. Evlerinin ihtiyacı olan salçaları komşu dayanışmalarıyla üretiyorlar.

Annesinin yanın genç kızlığından bu yana salça yaptığını belirten komşulardan 70 yaşındaki Anadın Çevik, ‘’salçalık domates ve biberleri kendi bahçemizde yetiştiriyoruz. Yeterli olmazsa güvendiğimiz yerden alarak yapıyoruz. Yıllardan beri salçamızı doğal olarak kendimiz yaparak tüketiyoruz. Bu işi de komşularla birlikte yapıyoruz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.