whatsapp

Şampiyonların kupa kaldırma geleneği

İZ BIRAKANLAR 02.09.2018 - 02:37, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Şampiyonların kupa kaldırma geleneği

Günümüzde neredeyse tüm organizasyonlarda şampiyona kupa veriliyor ve o kupa havaya kaldırılıyor. Bunun neden yapıldığını hiç düşündünüz mü? Antik yunan olimpiyatlarında şampiyonlara ödül olarak, o zamanlar altın değerinde olan zeytinyağı verilir, zeytinyağı da kupalarda takdim edilirmiş. O zamandan bu yana kupanın içi boşalmış ama şekli pek değişmemiş. Kupanın kaldırılması, daha yakın bir tarihte gelenek haline gelmiş. 59 yıl önce 1958 dünya kupası finalinde brezilya ve İsveç karşı karşıya geliyor. Vava (2), Pele (2) ve Mario zagallo’nun golleriyle maçı brezilya 5-2 kazanıyor. Bu sonuçla tarihlerindeki ilk dünya şampiyonluğunu kazanmış oluyorlar.  maçın sonrasında yapılan kupa töreninde İsveçli gazeteciler ön sıralarda yer alıyor. Arkada kalan Brezilyalı gazeteciler, öndekilerin boyları uzun olduğu için görüntü alamıyor.  Brezilya kaptanından kupayı havaya kaldırmasını istiyorlar. Bunun üzerine kaptan kupayı havaya kaldırıyor. işte, kupa sevinçlerinin bu şekilde kutlanması o gün başlamış oluyor. Brezilya’nın ilk dünya kupasını kazanan kadro ise: Gilman, bellini, djalma santos, didi, zagallo, pele, garrincha, nilton santos, orlando, zico, vava

Günümüzde neredeyse tüm organizasyonlarda şampiyona kupa veriliyor ve o kupa havaya kaldırılıyor. Bunun neden yapıldığını hiç düşündünüz mü?

Antik yunan olimpiyatlarında şampiyonlara ödül olarak, o zamanlar altın değerinde olan zeytinyağı verilir, zeytinyağı da kupalarda takdim edilirmiş. O zamandan bu yana kupanın içi boşalmış ama şekli pek değişmemiş.

Kupanın kaldırılması, daha yakın bir tarihte gelenek haline gelmiş. 59 yıl önce 1958 dünya kupası finalinde brezilya ve İsveç karşı karşıya geliyor. Vava (2), Pele (2) ve Mario zagallo’nun golleriyle maçı brezilya 5-2 kazanıyor. Bu sonuçla tarihlerindeki ilk dünya şampiyonluğunu kazanmış oluyorlar. 

maçın sonrasında yapılan kupa töreninde İsveçli gazeteciler ön sıralarda yer alıyor. Arkada kalan Brezilyalı gazeteciler, öndekilerin boyları uzun olduğu için görüntü alamıyor. 

Brezilya kaptanından kupayı havaya kaldırmasını istiyorlar. Bunun üzerine kaptan kupayı havaya kaldırıyor. işte, kupa sevinçlerinin bu şekilde kutlanması o gün başlamış oluyor.

Brezilya’nın ilk dünya kupasını kazanan kadro ise: Gilman, bellini, djalma santos, didi, zagallo, pele, garrincha, nilton santos, orlando, zico, vava

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.